Sportatelier
Gevechtssporten

Zevende Dan voor Marc Vleugels van De Gouden Draak

Marc Vleugels tijdens zijn huldiging bij De Gouden Draak

LIER – Marc Vleugels, hoofdlesgever bij de Lierse Jiu-Jitsu Ryu De Gouden Draak, werd gegradueerd tot de 7de Dan. Hij behaalde deze hogere Dan bij de Technische Commissie van de Vlaamse Jiu-Jitsu Federatie.

FILIP SPOELDERS

De 66-jarige Marc zet zich al jaren intensief in voor deze sport. Momenteel geniet hij ervan om de vaardigheden van deze gevechtskunst door te geven aan de jongere generatie. Enkele leden van De Gouden Draak feliciteerden hem dan ook wanneer hij door zijn club werd gehuldigd.

Op zijn 12de werd Marc gebeten door de sport toen hij in de sporthal van Berchem een demonstratie bijwoonde. In september 1979 sloot hij zich aan bij de Jiu-Jitsu Akademie van Lier (JJAL). Marc gaf toen les in het VTI.

Na 5 jaar trainen, soms tot viermaal per week, werd zijn zwarte gordel omgezet in een 1ste Dan. Gedurende 13 jaar bleef Marc actief bij JJAL. Hij behaalde er zijn 3de Dan en werd er trainer. Ook verrichte hij veel werk voor de toenmalige Vlaamse Federatie als lid van de Technische Commissie en het bestuur.

In 1991 stichtte Marc zijn eigen club in Oelegem. Met deze club pakte hij in 2004 zijn 6de Dan. Na 16 jaar lang hoofdlesgever te zijn geweest, stopte hij in 2007 met de sport wegens omstandigheden.

De Gouden Draak

Maar in 2014 vervoegde Marc zich op vraag van Tom Slegers als hoofdlesgever bij De Gouden Draak. Het resultaat van deze samenwerking is nu bekend en mag gezien worden. Zeker omdat Marc zijn ervaring met veel passie doorgeeft aan de jeugd.

De club bestaat sinds 1993 en telt momenteel zo’n 45 leden. Wie kennis wil maken met De Gouden Draak is welkom in de dojo in de turnzaal van het KTA aan de Predikherenlaan dinsdag en donderdag van 18.45 tot 21.30 uur en op zaterdag van 10 tot 11.30 uur wanneer de trainingen doorgaan. Of ontdek de werking op hun officiële website.

Marc Vleugels