Wielrennen – Nieuwe fietsclub voor Lierse regio

IMG_5103
Ben Vekemans

LIER/DUFFEL – Met de oprichting van Fietsclub FitFaktor hebben de wielerliefhebbers uit Lier en omgeving een bijkomende mogelijkheid om hun favoriete wielersport te beoefenen. Lierenaar Ben Vekemans richtte de club op vanuit de gelijknamige fitnesszaak op de grens met Duffel.

Op vrijdag 5 februari stelt Ben de vereniging voor. “Vroeger zat bij fitnessclub Fitfaktor al een fietsclub maar die is ondertussen verhuisd naar Duffel. Ondertussen vond ik dat verder in Lier weinig aanbod was voor fietsers en wielertoeristen. Daarom zette ik de stap naar de oprichting van een nieuwe fietsclub”, licht Ben toe.

Fietsclub FitFaktor wil een zo breed mogelijk publiek aantrekken. “Gemiddeld rijden we tochten aan 30 kilometer per uur. Maar we willen zeker een tweede groep maken die trager rijdt. Op die manier is het ook leuker voor dames om de stap naar onze club te zetten. Meestal vertrekken we vanuit de fitnesszaak want we hebben hier alles bij hand. Maar in de lente en de zomer zullen we eveneens meedoen aan semi-klassiekers van de Vlaamse Wielrijdersbond. We bieden zelfs de mogelijkheid aan om wedstrijden te rijden voor de renners die het willen.”

Tijdens de winter en de zomer wordt er iedere zaterdag en zondag om 9.30 uur aan Fitfaktor, Nijverheidsstraat 50 in Duffel, vertrokken voor een rit. Vanaf het zomeruur is het ook mogelijk om op dinsdag- en donderdagavond uit te rijden.

Momenteel mag de club al rekenen op een 25-tal wielertoeristen maar dat aantal mag uiteraard nog aangroeien. Op 5 februari om 20.30 uur volgt een infoavond bij Fitfaktor. Wie zich wil aansluiten, moet geen lid worden van de fitnesszaak zelf.

Outfit FC Fitfaktor
De wieleroutfit van Fietsclub Fitfaktor