Sportatelier
Afstandslopen

Warmte schrikt lopers Pallieterjogging niet af

De 35ste Pallieterjogging door de stad | Foto’s: (c) Sportatelier

LIER – Er was warm weer voorspeld maar dit hield de deelnemers aan de 35ste Pallieterjogging niet tegen. De kinderloop, 5 en 10 kilometer brachten opnieuw honderden lopers naar de stad.

De kinderen mochten de spits afbijten met een loop, eventueel vergezeld met hun ouders, rond het stadspark. Daarna was het aan de deelnemers van de 5 en 10 kilometer. Zij zorgden samen voor 745 finishers op het Zimmerplein.

Eyckmans blijft de snelste

Op de 5 kilometer door het Lierse stadscentrum was Steven Eyckmans uit Ekeren net als vorig jaar de snelste. Hij haspelde de afstand af in 15’48”. Daarna volgden Jasper Gielen uit Putte en Yvan De Graef uit Mechelen. Sara Verstrepen, die voor het Sint-Gummaruscollege liep, werd eerste dame in 20’56”. Ze werd van dichtbij gevolgd door Caroline Van Reeth. Muriele De Winter liep naar een derde plaats.

Lierenaren net naast podium

De deelnemers aan de 10 kilometer kregen na een doortocht door het centrum nog een lus langs de Nete en de Polder te verwerken. Dit parcours lag Jelle Oostvogels uit Poederlee het beste want hij won na 35’30”. Het podium werd vervolledigd door Thijs Anthonissen en Nico Van Uytsel. Filip Van den Broeck en Tijs Ballyn waren de eerste Lierenaren op plaatsen 4 en 5.

De Edegemse Margot Chauliac mocht juichen bij de dames na een tocht van 41’10”. Lise Van Santfoort, die vorig jaar won, werd nu tweede vóór de Lierse Gea Van Oudendijck.