Voetbal – Lyra TSV mikt op ticket voor de eindronde

clip_image002_82-largeLIER – Met een uitwedstrijd bij Thes Sport Tessenderlo begint Lyra TSV aan een nieuw seizoen in vierde nationale. Een seizoen dat moet uitmonden in een eindrondeticket voor promotie. “Door de competitiehervorming volgend seizoen wordt het nu heel interessant om kans te maken op promotie”, vertelt sportief verantwoordelijke Raf Bormans.

De sportieve ambities van Lyra zijn dubbel dit jaar. “Volgens de Belgische voetbalbond promoveren eind dit seizoen de eerste drie clubs uit de reeks naar de nieuwe tweede klasse amateurs. De nummers vier tot en met zeven krijgen een ticket voor eindronde. Aangezien we vorig jaar met een negende plaats dicht bij de zevende stek eindigden, willen we nu voor de eindronde gaan. Daarnaast is het onze wens om onze thuisreputatie verder op te bouwen”, licht Raf toe.

Lyra is trots dat 10 spelers uit zijn kern uit de eigen jeugd komen. Verder worden er kansen gegeven aan spelers uit Lier en omstreken. “Dat is één van onze betrachting sinds we in 2012 het project ‘Jong Lyra’ opstartten. Kort gezegd willen we tonen dat Lyra leeft door een positief, daadkrachtig en streekgebonden verhaal te brengen.”

Dit project omvat 7 belangrijke richtlijnen en doelen waar Lyra zich wil aan houden:

  • Een gezond financieel langetermijnbeleid
  • Nationaal voetbal blijven spelen en mikken op derde nationale
  • Doorstroming van de jeugd en jonge streektalenten lanceren
  • De jeugd interprovinciaal voetbal laten spelen, tot 2018 is dit al een zekerheid
  • Werken met gediplomeerde trainers
  • In Lier een sociale en opvoedende rol spelen, ook jongens en meisjes met minder talent zijn welkom
  • Streven naar verjonging en een groter bezoekersaantal aantrekken door events

Het aantal jeugdspelers neemt alvast spectaculair toe. “We hadden het doel om het aantal leden tegen 2017 te verdubbelen. Maar we moeten deze doelstelling nu al in de hoogte bijstellen. In 2014 kregen we meer dan 100 jeugdspelers erbij. Dit jaar komen er zeker nog eens 25 bij.”

Toekomst Hoge Velden 

Tot slot kijkt Lyra uit naar de langverwachte verhuis naar de Hoge Velden in Lier. Nu de jeugd in Vremde speelt en het A-elftal in Berlaar wil Lyra zeker terug voet op Lierse grond zetten. “De mening van Jong Lyra in dit dossier is dat onze jeugdploegen ten laatste tegen het seizoen 2019-2020 op de Hoge Velden moeten spelen. Er is nog werk in dit dossier maar er zeker al een mooie vooruitgang geboekt in samenwerking met de stad”, besluit Raf Bormans.