Voetbal – Boechoutse VV bekend tot in Suriname

12687908_544013342438791_7918391974032194145_nBOECHOUT – Ook in Suriname kennen ze ondertussen voetbalclub Boechoutse VV. Dankzij de vereniging kunnen een aantal kinderen er zich stevig uitleven met de truitjes van club.

Boechoutse VV schonk een set voetbaltruien aan enkele jongeren uit het Zuid-Amerikaanse land. “Eén van onze jeugdspelers gaat naar het Sint-Gabriëlcollege in Boechout. Met enkele andere leerlingen van de school ging hij naar Suriname voor een inleefreis. We besloten om oude truitjes van onze club mee te geven”, vertelt Fernando Marques da Silva, voorzitter van Boechoutse VV.

Het is niet de eerste maal dat de voetbalclub zo’n actie onderneemt. “Enkele jaren geleden hebben we al eens truitjes naar Afrika gebracht. Het zijn zeker geen afgedankte of versleten shirts maar aangezien we ieder seizoen andere truitjes hebben voor onze sponsors, kunnen we er maar beter jongeren uit andere landen gelukkig mee maken. En zo wordt Boechoutse VV ook nog ver buiten onze gemeente bekend”, lacht Fernando.

De Surinaamse jongeren poseerden graag met hun nieuwe tenues.