Vernieuwd TC Zevenbergen stelt zich voor

Bruisend naar 50ste verjaardag

Het bestuur van TC Zevenbergen

LIER – De start van het zomerseizoen is bij TC Zevenbergen meteen het begin van een nieuw hoofdstuk. “Sinds dit jaar hebben we een nieuw bestuur die de clubwerking een nieuwe impuls zal geven”, stelt voorzitter Marcel Taelman. Zaterdag 25 maart kan iedereen kennis maken met TC Zevenbergen tijdens de opendeurdag.

Sportcentrum Zevenbergen is een ontmoetingsplaats voor diverse sporters. Naast tennis is men er ook welkom voor squash, biljart, petanque en dans. De tennisschool is daarnaast erg bekend om zijn jeugdwerking. “De afgelopen jaren draaide het tennis wel een beetje op een lager pitje. Maar met het vernieuwde bestuur willen we het een nieuw impuls geven. We zullen dit tonen tijdens onze opendeurdag van zaterdag waarbij we zowel jeugd als volwassenen het tennisgebeuren willen laten aanvoelen”, zegt Marcel.

Het nieuwe bestuur bestaat naast Marcel Taelman uit Thierry La Grange, Monique Van Dijck, Piet De Backer, Frederic Jaminet, Wim Kevelaerts, Guy Craps en Sven Van Landeghem. Zij zullen samen met de vrijwilligers de club ook klaarstomen richting de 50ste verjaardag in 2020.

Progress

Een belangrijk onderdeel van Zevenbergen is Tennisschool Progress, geleid door Frederic Jaminet. Als hoofdtrainer doorliep hij er zelf de jeugdopleiding. “Het is een eer om in de voetsporen te treden van mensen als Geert De Meyer en Steven Martens. Het is uiteraard de bedoeling om onze sterke tenniswerking te verder te zetten. Voor het vierde jaar op rij spelen we in de hoogste afdeling en zetten we sterke resultaten neer tijdens de interclubs. Wij doen dit met een echt vriendenteam terwijl andere clubs spelers aankopen”, vertelt Frederic.

De tennisschool is één van de grootste in Vlaanderen. “We hebben 600 leden waarvan er 350 ook les volgen. Tijdens de zomer loopt dit aantal nog op. Voor de spelers hebben we 30 trainers ter beschikking. We beschikken eveneens over het kwaliteitslabel van Tennis Vlaanderen. De recreatieve speler, de wedstrijdspeler of de G-sporters, iedereen is dan ook welkom bij ons club.”

Technische fiche

Sportcentrum Zevenbergen beschikt over een uitgebreide accommodatie met:

  • 18 tennisbanen, waarvan 5 binnenbanen met nieuwe LED-verlichting
  • 5 sqaushbanen (ook voor competities)
  • een kleine fitnesszaal
  • een ruime toeschouwersruimte met zicht op binnen- en buitenbanen
  • ruime kleedkamers
  • een zaal met 1 snooker- en 4 biljarttafels (ook voor competities)