Veldlopen – Vlaamse titels voor Femke en Tim

Jonge atleten van AC Lyra en Duffel AC lopen naar goud

Femke Verschoren
Femke Verschoren (foto AC Lyra)

LIER/DUFFEL – De jeugd van AC Lyra en Duffel AC hebben van zich laten spreken tijdens de Vlaamse kampioenschappen veldlopen in Rotselaar. In onze regio mochten twee Vlaamse titel gevierd worden.

Voor AC Lyra zorgde Femke Verschoren voor de gouden medaille. Bij de cadetten dames was ze na 2.200 meter twee seconden sneller dan haar dichtste belaagster. De derde atlete op het podium moest al zes seconden toegeven. Femke liep de wedstrijd in Rotselaar uit in 7’19”.

Dankzij Bloeme Peeters was er voor AC Lyra ook een bronzen medaille weggelegd. Bloeme liep bij de scholieren dames de 2.700 meter in 9’33”. Hiermee kwam ze één seconde te kort op haar streekgenote Aline Delbaen van Duffel AC. Zij bezorgde haar club meteen een zilveren medaille in deze reeks.

Vlaams kampioen en Cross Cup

Aline doet het trouwens uitstekend in de Cross Cup bij de scholieren dames. Na Rotselaar en met nog twee manches voor de boeg staat ze op de tweede plaats van het algemeen klassement.

In het regelmatigheidscriterium van de Cross Cup staat Tim Van de Velde van Duffel AC voorlopig vijfde bij de scholieren heren. Maar alle aandacht in Rotselaar ging terecht naar Tim. Hij werd in zijn categorie Vlaams kampioen. Hij finishte na 3.700 meter in een tijd van 11’41”. De atleet was zo respectievelijk vier en tien seconden sneller dan de tegenstand.

Sterren van Morgen

In het sportief project ‘Sterren van Morgen’ mochten nog eens twee jonge atleten van Duffel AC juichen. Bij de miniemen meisjes uit 2004 liep Emma Vanhoeck naar zilver. Jeroen Leijssenaar won in dezelfde leeftijdscategorie de wedstrijd bij de jongens.

Met ‘Sterren van Morgen’ leren de organisatoren van de Cross Cup de jeugd het veldlopen ontdekken.