Sportatelier
Regionaal voetbal

Van Meir gaat Lyra-Lierse adviseren en inspireren

LIER – Eric Van Meir gaat een actieve rol opnemen bij K. Lyra-Lierse. Hij gaat de voetbalclub uit derde amateurklasse helpen groeien op sportief en extra-sportief vlak.

Na het faillissement van K. Lierse S.K. was Eric Van Meir vanaf het eerste moment nauw betrokken bij het ontstaan van K. Lyra-Lierse. Sindsdien hielp hij de club regelmatig achter de schermen. Van Meir en Lyra-Lierse beslisten nu om zijn rol uit te breiden en officieel te maken. Hij zal de club op sportief en op extra-sportief vlak adviseren en inspireren.

Passie en overtuiging

“Als ik iets doe, doe ik het aan 100%, of ik doe het niet. Het voorbije seizoen volgde ik Lyra-Lierse met grote aandacht. Als je dan ziet welke stappen de club op deze korte tijd al heeft gezet, met hoeveel passie en overtuiging de supporters en vrijwilligers hun club steunen, hoe het bestuur zegt wat ze doet en doet wat ze zegt … dan voel je gewoon, die club doet mijn hart sneller slaan, hier wil ik mijn steentje aan bijdragen”, reageert de ex-international.

Doorstroming jeugd

Op sportief vlak zal Eric Van Meir een belangrijke rol spelen bij één van de absolute topprioriteiten van de club: de doorstroming van de jeugdspelers naar de A-kern en het eerste elftal. Zo zal hij de postformatie, een selectie van beloftevolle U16, U17 en U19 spelers, onder zijn hoede nemen. Hij zal talenten van de A-kern op en naast het veld extra begeleiden, en zijn ervaring en expertise ten dienste stellen van de A-kern.

Ambassadeur

Verder zal hij als ambassadeur van de club ook zijn schouders zetten onder de extra-sportieve uitbouw van Lyra-Lierse. Hij ondersteunt de verdere uitbouw van het Lyra-Lierse Community-project en de Lyra-Lierse Business Club. Eric onderhoudt goede relaties met de supporters(clubs), de supportersfederatie Pallieter Supporterscollectief (PSC) en de leden van de Business Club.