Van de Peer zet Hooikt op tenniskaart

Lierse sportbelofte presteert heel sterk

Vicky Van de PeerKONINGSHOOIKT – Is Vicky Van de Peer de volgende Belgische tennisbelofte die het WTA-klassement kan veroveren? De Hooiktse ligt er momenteel niet wakker van en wil vooral plezier beleven aan haar sport. Maar haar prestaties doen op het beste hopen.

Eind 2015 werd de 15-jarige Vicky bekroond tot ‘Jongere van het jaar’ tijdens de ‘Nacht van de Sport’ in Lier. Het jaar voordien was ze in deze categorie ook al genomineerd. Ze beleefde dan ook niets anders dan hoogtepunten in 2015.

Buitenland

“Zelf kijk ik niet te ver vooruit. Ik ben nog jong en weet dus echt niet waar het kan eindigen. Ik heb niet meteen een carrièreplanning dus ik zal wel zien waar ik uitkom. Ook mijn school blijft natuurlijk belangrijk”, blijft Vicky van TC Heiveld er nuchter bij.

Bij de jeugd werd ze reeds tweemaal Belgisch kampioen. Onlangs mocht ze voor België ook naar het buitenland en behaalde ze de derde ronde op het EK in Tsjechië. “Ik werd daarnaast ook geselecteerd voor de Wintercup in Rusland en de Zomercup in Tsjechië. Dat was uiteraard heel tof. Je leert heel veel bij tijdens wedstrijden tegen buitenlandse tegenspeelsters. Vooral de tennissters uit Rusland zijn van een heel hoog niveau.”

Vlaams kampioenschap

Met toernooiwinst op het tornooi van Brugia bij de Dames 1 zette Vicky 2016 opnieuw goed in. “Mijn volgende doelen zijn eigenlijk de Vlaamse kampioenschappen outdoor begin september. Meteen daarna volgt het Belgisch kampioenschap waar ik ook sterk wil presteren.”

Om dit te bereiken, traint Vicky de nodige uren. “De meeste tennistornooien voor de jeugd vinden plaats tijdens de vakanties. Daarom is het vooral tijdens de week dat ik goed train. Gemiddeld train ik 11 uur per week. Tijdens de vakantie ben ik vier dagen van de zeven aan het oefenen.”

Rustig blijven

Haar sterke punten op de court weet Vicky alvast goed te omschrijven. “Ik heb een goede variatie aan slagen en ik kan ook heel rustig blijven. Je zal het aan mij niet zien wanneer ik aan het verliezen ben”, lacht Vicky.

Vicky Van de Peer, beste belofte van Lier 2015:

U14: gewestelijk, Vlaams en Belgisch kampioen – driemaal tornooiwinst – eerste op de ranking eind 2015

Dames 1: gewestelijk kampioen, vice-Belgisch kampioen – tweemaal tornooiwinst – eerste op de ranking eind 2015

Derde ronde Europees kampioenschap

Geselecteerd voor Winter- en Zomercup met België