Trofeeën en diploma’s voor jonge judoka’s

Koninklijke Judoclub Lier deelt prijzen uit

LIER – De Koninklijke Judoclub Lier heeft zijn seizoen afgesloten met een prijsuitreiking in zijn trainingszaal. Na de laatste training kregen verschillende talentvolle judoka’s een prijs.

“We zijn momenteel met 50 leden en 5 trainers. We trainen iedere maandag- en vrijdagavond in de sporthal van het KTA. Dit gebeurt in twee groepen. Groep A zijn de kinderen vanaf 7 jaar, vanaf 14 jaar gaan ze naar groep B”, licht voorzitter Florent Govaerts toe.

“Judo is een veelzijdige sport die goed is voor de motoriek en de concentratie. Ook verschillende technieken en snelheid van uitvoering komen aan bod.”

Op 2 september begint de Koninklijke Lierse Judoclub aan zijn volgend seizoen. Maar eerst werden dus de uitblinkers van afgelopen seizoen gehuldigd.

Clubkampioenen

De clubkampioenen 2016-2017
De clubkampioenen 2016-2017

De judoclub organiseerde voor het eerste een clubkampioenschap verdeeld over drie groepen. De winnaars waren Anar Huseynzade (groep 1), Jozef Nouwen (groep 2) en Joris Vande Velden (groep 3).

Nieuwe gordel

Diploma voor een nieuwe gordel
Diploma voor een nieuwe gordel

Een aantal talenten behaalden tijdens het seizoen ook een nieuwe gordel. Zij kregen na de laatste training hun diploma. Lore Van den Broeck, Birte Van Schil en Liz Geens gingen naar een oranje gordel. Maarten Henderieckx, Kaat Roscam, Tijs Smits, Quinten Vercammen, Ruben Marien en Nand Wellens behaalden een gele gorden.

Trouwe judoka’s

Zij kwamen het meest naar de training
Zij kwamen het meest naar de training

De judoka’s die het meest naar de trainingen kwamen, kregen een trofee. Marie-Charlotte Orole ontving goud omdat ze meer dan 90 procent van de trainingen aanwezig was.

Wie meer dan 80 procent van de trainingen volgde, kreeg zilver. Dit was het geval voor Mathis De Herdt, Nils Van den Broeck, Tijs Smits, Ruben Marien en Maarten Henderieckx.

Ivan Nazirov, Lise Van den Broeck, Matthis Orole, Birte Van Schil, Rens Van Trigt, Liz Geens, Finn en Otto Van den Hoof ontvingen brons omdat ze minstens 70 procent van de trainingen op de mat stonden.

Lees hier meer over de Koninklijke Judoclub Lier, die ondertussen 68 jaar bestaat.

IMG_7221IMG_7204IMG_7208