Triatlon – ZAMARO-WilierTeam zet zich door

Zamaro Willier
Foto: Studio Smollie

REGIO – Voor het ZAMARO-WilierTeam breekt opnieuw een belangrijk jaar aan om zich door te zetten.

Nadat het Kempisch Triatlon Team (KTT) zich vijf jaar geleden meer ging focussen op de jeugd, ontstond er het triatlon topteam ZAMARO-WilierTeam. Tot vorig jaar noemde het team nog ZAMARO-Triper4manceteam. Maar aangezien het team in volle beweging is, werd dus nu de naam aangepast. ZAMARO verwijst naar de sponsors Zamex, Mario Loodgieterij en Roefs. Wilier is het fietsenmerk van de triatleten.

Resultaten

Het doel van ZAMARO-WilierTeam is de jongeren te laten doorgroeien tot op de Olympische Spelen. Ze krijgen hiervoor een professionele omkadering met een trainings-, zwem-, voedings- en mental coach, kinesist, sportdokter en een management.

Dat investeren in de sport loont, werd in 2015 duidelijk. Lone Meertens (17), Arno Nackaerts (19) en Yorben Verboven (17) werden alle drie Belgisch kampioen.

2016

Dit jaar bestaat het team  bij de heren uit Tom Suetens, Adam Lambrechts, Jarne Verhaegen, Arno Nackaerts en Yorben Verboven. Stef Verachten, Lucas Van Deynze en Vincent Bierinckx zijn de nieuwkomers.

Bij de dames wordt er gerekend op Margot Moerman, Lone Meertens, , Laura Swannet. In deze groep zijn Lore Muys, Femke Kiekens en Linda Vitova nieuw vanaf dit jaar.

Peter

Vanaf 2016 is paralympiër Peter Genyn peter van ZAMARO-Wilier. Peter werd tweemaal wereldkampioen in Doha. Ook voor de paralympics 2016 in het Braziliaanse Rio heeft hij zijn ticket al beet.

Peter Genyn
Peter Genyn