Tophockey op jeugdtornooi Herakles

Ideaal moment om jeugdwerking te ontdekken

De meisjes van Herakles vierden vorig jaar.

LIER – Na het sterke seizoen van het eerste team bij de heren, die vice-kampioen van België werden, heeft Herakles Lier dit weekend alle aandacht voor de jeugd. De hockeyploeg organiseert voor de vijfde maal zijn nationaal toptornooi.

“Ons tornooi wordt ondertussen aanzien als de officieuze playoffs voor de jeugd. Het is een tornooi op uitnodiging. Aan het einde van de eerste ronde van het seizoen nodigen we steeds de beste ploegen uit. Dit betekent dat de toeschouwers spannende wedstrijden te zien krijgen van heel hoog niveau bij zowel jongens als meisjes”, legt jeugdverantwoordelijke Frederic Vloeberghs uit.

Twee dagen

Ontdek Herakles

Zowel op zaterdag 27 als op zondag 28 mei komen de talenten naar de Hockeyweg in Lier om te schitteren. “De U11 en de U12 spelen hun tornooi op zaterdag. Op zondag volgen de wedstrijden van de U9 en U10. Vanaf 8.30 uur vatten de wedstrijden aan en is iedereen welkom om in een aangename sfeer hockey te beleven”, voegt voorzitter Eric Maertens er aan toe.

Jeugdwerking

Voor Lierenaren of jongeren uit de regio die met hockey willen beginnen, is dit het ideale moment om de club te leren kennen. “Met 1.100 hockeyleden zijn we de tiende grootste club van België. Maar we willen zeker nog groeien. Jeugd is belangrijk voor ons. Van de kern van 18 spelers die de finale van het Belgisch kampioenschap speelden, zijn er 17 van Herakles zelf. Dat is een bekroning van ons jeugdbeleid. Vanaf 5 jaar is iedereen welkom in onze familiale club. Ook wie nog nooit hockey heeft gespeeld, mag zich aansluiten. We voorzien zelfs trainingen voor ouders die het eens willen proberen”, besluit Eric.

Finale

Een ander bewijs van de goede jeugdwerking zijn de jongens U14-1. Zij kwalificeerden zich voor de finale van hun reeks. Op donderdag 25 mei om 11 uur spelen ze de eindstrijd tegen Orée op Mechelse aan de Bergenstraat in Hombeek.

Wie interesse heeft om eens bij Herakles te proberen, kan ook mailen naar info@herakles.be.

De vice-kampioenen van België hockey