Sportatelier
Wegwielrennen

Steeds Vooraan Kontich klaar voor nieuw seizoen

KONTICH – Terwijl de profwielrenners zich in landen als Australië, Dubai en Argentinië  opwarmen voor het grote werk van het voorjaar, staan ook de renners van Steeds Vooraan Kontich te popelen om aan het seizoen te beginnen. Met een nieuwe outfit stelde de wielerclub zich voor.

FILIP SPOELDERS

De renners van de grootste wielerclub uit de Antwerpse zuidrand ontvingen tijdens de voorstelling hun nieuwe uitrusting voor het wegseizoen 2018. Ook de sponsors werden uitgenodigd op de voorstelling.

Voorzitter Gregorius Van Moer is klaar voor een nieuw en vooral sterk seizoen. “Ik ben sinds 1964 bij de club. Dit is mijn passie en ik hoop dit nog lang te kunnen doen. Vorig jaar hebben we een goed jaar gekend. Dit seizoen beginnen met met een 85-tal actieve leden, van 8 tot 36 jaar”, geeft hij aan.

Met de Sint-Martinusprijs organiseert Steeds Vooraan Kontich ook ieder jaar een belangrijke rittenwedstrijd voor juniores in de regio. “Dit zijn soms toestanden zoals in de Ronde van Frankrijk. Voor de juniores is dit een ervaring die ze meenemen in de rest van hun wielerloopbaan. Met onder andere Marcel Kittel, Tony Martin en Eli Iserbyt hebben we reeds mooie namen op onze erelijst staan. Tot slot zijn we ook erg trots op Sanne Cant, die wij op 11-jarige leeftijd in onze club hebben opgenomen en hebben leren fietsen, het momenteel zo goed doet”, besluit Gregorius.

Beluister het gesprek met voorzitter Gregorius Van Moer in samenwerking met: