Sportatelier
Hockey

Seizoen begint voor heren en dames van Herakles

De technische staf en de spelers van Herakles | Foto: Herakles

LIER – Voor de heren 1 en de dames 1 van Royal Herakles Hockey Club begint de nieuwe competitie op zondag 15 september. Na de nodige aanpassingen in de kernen zijn de spelers en speelsters klaar voor een nieuwe uitdaging. 

Bij de heren stromen er drie spelers uit de jeugdwerking door naar de eerste ploeg. Het gaat om Simon Van Diest, Charlie Van Damme en William Van Dessel. Romain Devillé keert terug naar Lier naar een jaar bij Antwerp te hebben vertoeft.

De buitenlandse spelers die vertrokken, zijn vervangen door de buitenlanders Aidan Syrakaya (middenvelder van de Black Sticks uit Nieuw-Zeeland), Diego Arana (aanvaller en Spaans international), Mattia Amorisini (middenvelder/aanvaller en Italiaans international), Joaquim Puglisi (Argentijnse/Italiaanse centrale verdediger), Nacho Prat (Spaans verdediger) en Francesco Mittrotta, keeper en technisch directeur van de White Wood Youth Academy die terugkeert na een jaar White Star. Met deze nieuwe spelers wil Herakles minstens de kwartfinales halen.

De spelers die niet meer aantreden bij de Heren 1 zijn: David Hens (Herakles H2), Tana Perez Vasquez (Uccle Sport), Jeremy Duncan (Oree), Rob Creffier (VK), Fab Timmermans en Thibault De Kerpel (Temse).

De eerste wedstrijd in de competitie wordt op zondag 15 september om 12.30 uur bij Beerschot gespeeld.

De dames

De dames 1 promoveerden eind vorig seizoen naar de ereafdeling. De jonge ploeg komt in een moeilijke poule terecht wat hun uitdaging alleen maar groter maakt. Met enkel het vertrek van Amelia Spence is de ploeg enkel versterkt.

Dit gebeurt door eigen jeugd een kans te geven terwijl ze ondersteuning krijgen van enkele buitenlandse spelers. Nieuwkomers hierbij zijn Cinda Sosa (Argentijnse aanvalster van Dragons), Ailin Oviedo (Argentijns/Italiaanse middenveldster), Anna Reynolds (Britse verdedigster), Nona Lopez (Spaanse verdedigster), Paula Portugal (Spaanse aanvalster) en Margot DC (Braxgata)

De dames hebben als doel het behoud en extra ervaring opdoen in de hoogste afdeling. Zij beginnen er ook op zondag 15 september aan met een uitwedstrijd om 12 uur tegen White Star in Evere.