Schapenkoppenloop voor SOS Kinderdorpen

Evenement is toe aan vijfde editie

De organisatoren van de Schapenkoppenloop (c) Sportatelier

LIER De recreanten van de Koninklijke Lierse Atletiekclub houden op 8 oktober 2017 voor de vijfde maal hun Schapenkoppenloop. Zondag kan dus stevig worden gelopen en gewandeld ten voordele van SOS Kinderdorpen.

FILIP SPOELDERS

“De Schapenkoppenloop is een sportief en familiaal gebeuren in de prachtige natuur van Lier. Ook nu zullen de deelnemers, zelfs Lierenaren, langs plekjes wandelen en joggen waarvan ze het bestaan niet kenden”, vertelt organisatoren Ludo Andries en Stany Helin.

De Schapenkoppenloop gaat over drie afstanden, 5 en 10 kilometer en nog eens een 10 mijl. Beide afstanden mogen de deelnemers lopen of wandelen. “Het is geen wedstrijd. Daarom voorzien we een vrij vertrek tussen 8.30 en 11 uur.”

Bekende Vlaming

Wie om 10 uur vertrekt op de piste van het Netestadion aan de Aarschotsesteenweg kan dit in het bijzijn van een BV. “Dan zal ook Ronny Mosuse van start gaan voor zijn 10 kilometer. Hij apprecieert zeker een babbel tijdens zijn zondagochtendloopje en hij is ambassadeur van SOS Kinderdorpen.”

Meteen is ook de link gelegd naar het goede doel waarvoor de Schapenkoppenloop zich inzet. “Net als voorgaande jaren gaat de opbrengst van ons evenement naar SOS Kinderdorpen in het Waalse Bandes. In het SOS Kinderdorp van Banden staan zeven woningen. In iedere woning vangen onthaalouders een zestal kwetsbare kinderen opvangen in een huiselijke sfeer op. Een aantal daken van deze woningen zijn dringend aan vernieuwing toe. Met de Schapenkoppenloop en onze sponsors daar willen we ons steentje aan bijdragen”, geeft Ludo Andries aan.

Zondag is iedereen welkom vanaf 8.30 uur om mee te lopen of te wandelen. De inschrijving aan de kassa bedraagt 8 euro.