Sportatelier
Afstandslopen

Schapenkoppenloop voor SOS Kinderdorpen

De organisatoren van de Schapenkoppenloop

LIER – Sport en sociaal engagement zijn aan elkaar verbonden. Dat bewijzen de recreanten van de Koninklijke Lierse Atletiekclub op zondag 14 oktober voor de zesde maal in evenveel jaar. Dan organiseren ze opnieuw hun Schapenkoppenloop ten voordele van SOS Kinderdorpen.

FILIP SPOELDERS

Maak er zondag ondanks de verkiezingen toch maar een sportieve dag van door deel te nemen aan de Schapenkoppenloop. De organisatoren hebben drie parcours uitgestippeld, over 5 kilometer, 10 kilometer en 10 mijl, voor de sportievelingen. Naast de joggers zijn ook de wandelaars welkom om zich in beweging te zetten.

Het vrije vertrek is voorzien tussen 9 en 13 uur op de atletiekpiste Netestadion aan de Aarschotsesteenweg in Lier. Van daaruit gaat het langs de prachtige natuur van de polder. Ook de Netedijken en onverharde paadjes, die zelfs voor Lierenaren onbekende plekjes aandoen, zitten in het parcours.

De aankomst ligt eveneens op de atletiekpiste. De deelnameprijs bedraagt 8 euro. Samen met het sponsorgeld van bedrijven en privépersonen wordt het ingezamelde bedrag overgemaakt aan SOS Kinderdorpen.

Nog een tip: Ronny Mosuse, de ambassadeur van SOS Kinderdorpen, vertrekt om 11 uur voor zijn jogging over 10 kilometer. Wie het wenst mag mee met hem op pad.

Loop mee door de natuur voor het goede doel.