Proost Lier maakt zich op voor eigen tornooi (FOTO’S)

Nederlandse toppers komen naar Lier

IMG_7457LIER – ZVK Proost Lier organiseert vrijdag 12 augustus voor de achtste maal zijn internationaal zaalvoetbaltornooi. De toeschouwers mogen hoogstaand voetbal verwachten want zowel de Belgische als de vice-Nederlandse kampioen zijn aanwezig.

Voor het tornooi kon Proost Lier Halle-Gooik, Celtic Houthalen, VDL Eindhoven, Eindhoven en ’t Knooppunt Amsterdam strikken.

Nieuwe formule

Het tornooi kent dit jaar een groei want het gaat van vier naar zes deelnemende ploegen. “Dit maakt dat we met een nieuw speelschema zitten. Het wordt nog interessanter voor de ploegen want eerst spelen ze in twee poules en daarna volgen de finalewedstrijden”, vertelt algemeen manager Tim Van Keer.

Volgens voorzitter Paul Van Genechten is het tornooi al goed bekend in het circuit. “De ploegen die we vroegen waren meteen bereid om te komen. Ook omdat er in het zaalvoetbal eigenlijk weinig echte tornooien zijn. We proberen er dus een traditie van te maken tijdens de voorbereiding.”

Mooie wedstrijden

Met Halle-Gooik en ’t Knooppunt Amsterdam staan de Belgische kampioen en de vice-kampioen van Nederland vrijdagavond in de stedelijke sporthal De Komeet. “Het worden zeker mooie en spannende wedstrijden van een hoog niveau. Voor de trainers wordt het belangrijk om hun spelers en systemen uit te testen. Ze spelen op één avond verschillende wedstrijden van 25 minuten”, oordeelt sportief manager Ronny Ceusters.

Uiteraard is het ook uitkijken naar de prestatie van eersteklasser Proost Lier zelf. “We hebben de laatste jaren al een stevige vooruitgang geboekt. Zowel voor ons tornooi als voor de competitie kan ik zeggen dat we het elke ploeg moeilijk zullen kunnen maken”, besluit Van Genechten.

Spelschema

De wedstrijden in De Komeet aan de Eeuwfeestlaan beginnen om 19 uur. De finale wordt rond 22.30 uur op gang gefloten.

19 uur Proost Lier – Halle-Gooik
19.25 uur Eindhoven – Celtic Houthalen
19.50 uur VDL Eindhoven – Proost Lier
20.15 uur Celtic Houthalen – ’t Knooppunt Amsterdam
20.40 uur Halle-Gooik – VDL Eindhoven
21.05 uur ’t Knooppunt Amsterdam – Eindhoven
21.30 uur wedstrijd om plaats 5 en 6
22 uur wedstrijd om plaats 3 en 4
22.30 uur finale

 

Verdere voorbereiding:

In aanloop naar de competitiestart op 16 september thuis tegen Charleroi speelt Proost Lier na zijn tornooi nog vier wedstrijden. Op 26 en 31 augustus ontvangt de club respectievelijk Puurs en Celtic Houthalen. Op 2 september speelt Lier in en tegen Vlissingen. De eerste ronde van de beker volgt op 9 september tegen ZVC De Bakkies Aalst.

 

Enkele’s foto’s van de maandagtraining