Sportatelier
Paardensport

Pallieterjumping zoekt opvolger voor Pascale Dockx en Eros

Pallieterjumping van Lier

LIER – Op donderdag 30 mei worden de paardenliefhebbers verwend tijdens de Pallieterjumping van LRV Lier-Noord. De ruitervereniging verwacht op deze feestdag een tweehonderdtal combinaties op zijn zandpiste aan de Heistraat.

De club bestaat sinds 1952 en telt momenteel een dertigtal leden. Met de Pallieterjumping heeft het een wedstrijd die reeds vanaf 2012 op de kalender staat.

Meerdere reeksen

De jumping vindt plaats in een gemoedelijke sfeer waar zowel amateurruiters als semi-professionele ruiters welkom zijn. Vanaf dit jaar worden ook pony’s en hun ruiters verwacht op het uitdagende springparcours. Er worden reeksen gehouden over 50 cm, 75 cm, 85 cm, 95 cm, 105 cm, 115 cm en 125 cm. Deze laatste categorie staat bekend als de Grote Prijs van Lier.

Spektakel

Vooral de Grote Prijs van Lier is topsport van het hoogste niveau en een plezier om naar te kijken. Vorig jaar ging de zege naar Pascale Dockx met Eros. De combinatie won voor Jelle Moortgat en Dentor. Het evenement gaat om 8.30 uur van start. Ruiters kunnen ter plaatse nog inschrijven aan 8 euro per proef. De supporters en toeschouwers mogen gratis komen kijken.