Pallieterjumping promoot paardensport

LRV Lier-Noord wil verder groeien

Enkele jonge leden van LRV Lier-Noord met Nikita (c) Sportatelier
Enkele jonge leden van LRV Lier-Noord met Nikita (c) Sportatelier

LIER/KONINGSHOOIKT – Beleef de paardensport zondag op een sportieve maar zeker ook leuke manier bij de Landelijke Rijvereniging Lier-Noord. Dan organiseert de club zijn vierde Pallieterjumping.

Iedereen kan het sportevenement gratis komen bekijken. In ruil zorgen de ruiters voor een mooi spektakel waarbij deelnemen belangrijk is dan winnen. Alle ruiters krijgen tijdens de springwedstrijd ook de kans om hun rijkunsten te tonen.  Zowel jong en oud, als amateurs en professionals zakken dit weekend af naar de piste aan de Heistraat 30.

LRV Lier-Noord is met zijn 25-tal leden eerder een kleine rijvereniging maar het wil door hard te werken verder groeien. Zo droomt het van een nog betere piste en een binnenpiste. De ruiters laten alvast van zich spreken want ieder jaar heeft de club deelnemers aan de provinciale en nationale kampioenschappen.

Nikita

Toch zal LRV Lier-Noord altijd een familieclub blijven. Bewijs hiervan is pony Nikita (foto). Ze is 30 jaar, stammoeder van pony’s die nationale en internationale prestaties hebben neergezet en Nikita is altijd aan de Lierse vereniging gelinkt geweest. Ze werd ook tweemaal nationaal kampioen met ruiters van verschillende generaties.

GP van Lier

Zondag kan iedereen LRV Lier-Noord leren kennen tijdens de Pallieterjumping. Om 9 uur gaat de eerste reeks (75 cm) van start. Daarna volgen de reeksen 85, 95, 105 en 115. Rond 16.30 uur wordt de Grote Prijs van Lier gereden over de hoogte van 125 cm.

Het wordt trouwens nog een drukke zomer voor Lier-Noord met de organisatie van twee ruitertornooien waar telkens 2.000 tot 2.500 deelnemers en bezoekers worden verwacht.