Pallieterjogging opnieuw een groot succes

Lierse lopers pakken drie op vier

Katrien Schelfhout won de 10 kilometer bij de dames (c) Sportatelier

LIER – Met 448 finishers op de 5 kilometer en 382 op de 10 kilometer mogen de organisatoren van de 33ste Pallieterjogging zich weer trots op de borst kloppen. Ondertussen zorgden de Lierse lopers voor de nodige zeges in eigen stad.

Naast de honderden joggers door de stad en langs de Netedijken deden ook vele kinderen mee aan de Kinderloop. Dit zorgde voor een prachtig loopfestijn in Lier. Alle deelnemers gaven het beste van zichzelf en de lopers van Lier pakten drie van de vier eerste plaatsen.

5 kilometer

Lisse Verhaegen wint de 5 km bij de dames. (c) Sportatelier

De 5 kilometer werd gewonnen door Lierenaar Kristof Nackaerts. Op het Zimmerplein had hij na 15’42” lopen 48″ voorsprong uit Steven Eyckmans (Ekeren). Axel Roelants, ook uit Lier, werd derde.

Bij de dames ging de overwinning naar Lisse Verhaegen uit Emblem. Zij dook onder de 20′ met een tijd van 19’45”. Voor de andere podiumplaatsen werd het een stevige sprint met Christine Peij uit Edegem op twee, Charlotte Lens uit Duffel op drie en Elise Mehuys uit Lier op vier. De drie dames finishten binnen de drie  seconden van elkaar.

 

 

 

10 kilometer

Op de 10 kilometer stond er geen maat op Erik Caluwaerts uit Lier. Hij liep de afstand in 36’18” en had aan de eindmeet 1’05” voorsprong op Mechelaar Elias Cobbaut. Stijn Vaessens uit Lier mocht als derde op het podium.

De Lierse Katrien Schelfhout (46’37”) mocht juichen bij de vrouwen. Zij was 28″ sneller dan stadsgenote Josi Verhoeven. Liesbeth Lambrechts maakte het volledig Lierse podium compleet.

Erik Caluwaerts was snel zeker van de zege. (c) Sportatelier