Sportatelier
Hockey

Oostenrijkse uitdaging voor Herakles Lier

Herakles kijkt uit naar nieuw Europees avontuur | Foto: Herakles

Dankzij de derde plaats in de Audi Hockey League wist Royal Herakles Hockey Club zich te plaatsen voor de Euro Hockey League 2019-2020. In de KO16 krijgt de Lierse club een Oostenrijkse tegenstander voorgeschoteld.

SV Arminen Wien is de eerste tegenstander voor Herakles in het nieuwe Europese avontuur. Dit begint in het weekend van 4 tot 6 oktober in het Pau Negre Stadium van Barcelona. Herakles speelt er op zaterdag 5 oktober tegen de Oostenrijkers.

Bij winst wacht er een confrontatie tegen de winnaar van het duel HC Minks uit Wit-Rusland en SV Kampong uit Nederland. Deze wedstrijd gaat door op zondag. Een ticket voor de Final 8 later op het seizoen staat er dan op het spel.

2017-2018

De vooruitzichten op een nieuw Europees verhaal doet alvast met trots terugdenken aan het knappe avontuur dat Herakles in het seizoen 2017-2018 beleefde. Toen won de ploeg met 4-2 van het Spaanse Atlètic Terrassa in de KO16. In de KO8 speelde het 1-1 gelijk tegen Real Club de Polo, eveneens uit Spanje. Na een 6-7 winst in de shoot-outs plaatste de club uit Lier zich voor de Final 4. Herakles was hierbij de enige niet-Nederlandse club waarbij eerst SV Kampong te sterk was en nadien HC Rotterdam.