“Onze sterkste ploeg ooit”

AC Lyra organiseert het BK estafetten

LIER – Het Belgisch kampioenschap aflossingen is zondag 3 september te gast in Lier. AC Lyra is gastheer voor dit spectaculaire onderdeel van de atletiek. Het hoogtepunt belooft de 4×100 meter bij de heren alle categorie├źn te worden waarbij AC Lyra de titel in eigen huis wil houden.

FILIP SPOELDERS

Dit viertal bestaat uit Joris Moro Baba, Mathias Broothaerts, Simon Verherstraeten, Jan de Kinder en reserve Senne Segers. Mathias hoopt op een Belgische titel voor zijn club. “Op papier beschikken we over onze beste ploeg ooit. Samen met het thuisvoordeel moet dit een boost geven voor het podium of misschien wel de titel.”

Training

Het team richt zich op zijn tijd van 41’30” tijdens de Beker van Vlaanderen in het voorjaar. “Die tijd telde uiteindelijk niet door een ongeldige aflossing. Maar het geeft ons een goede richttijd. We hebben de laatste tijd op training hard gewerkt aan onze aflossingen en het loopt zeker goed.”

Een week geleden pakte AC Lyra op het provinciaal kampioenschap nog goud bij de heren en de dames. “Die prestatie gaf ons ongetwijfeld een boost maar we waren niet met ons vast team. De concurrentie zal op het BK, met Brussel en Seraing, ook veel zwaarder zijn. We zullen moeten knokken tot op de finish.”

Toekomst

Mathias ziet tot slot een mooie toekomst voor het aflossingsteam van AC Lyra. “Simon is de jongste met zijn 18 jaar en ik ben ook nog maar 23, als oudste. We kunnen nog vele jaren bij elkaar blijven om te trainen en om te verbeteren.”

Het BK aflosssingen gaat zondag 3 september 2017 door op de piste van het Netestadion aan de Aarschotsesteenweg. De verschillende wedstrijden staan gepland van 10 tot 18.30 uur. Bekijk het tijdschema.

Video: Heren AC Lyra op de 4×100 meter tijdens de Beker van Vlaanderen (video: Simon Chovau)┬á