Natuurloop verzamelt 1.200 euro voor ‘Betnet’

AC Lyra wint 10 mijl met Olivier Van Hoey

 

Olivier Van Hoey
Olivier Van Hoey

LIER – De tweede Natuurloop van het seizoen stond in het teken van ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel. Er werd geld ingezameld voor het goede doel terwijl de deelnemers voor topprestaties zorgden.

Met de organisatie van een Kids- en G-run en een bijdrage per ingeschreven deelnemer zamelde de organiserende club AC Lyra geld in voor ‘Bednet’. Deze instantie maakt het mogelijk dat zieke kinderen die niet naar school kunnen toch nog de lessen kunnen volgen. Uiteindelijk mag AC Lyra na zijn¬†Natuurloop 1.200 euro aan ‘Bednet’ schenken.

Magali Buytaert
Magali Buytaert

Ondertussen hebben de deelnemers weer voor stevige prestaties gezorgd. Op de lange afstand, 10 mijl, stond er geen maat op thuisloper Olivier Van Hoey. Hij liep de afstand in 52’43”. Hiermee was hij goed twee minuten en half sneller dan de tweede, Stijn Voorbraeck eveneens van AC Lyra.

Magali Buytaert uit Edegem mocht zegevieren bij de dames na 1u07’12” lopen. Evi Theeuws werd de eerste Lierse op de 10 mijl. Zij werd derde bij de vrouwen.

 

 

 

10 kilometer

Joachim Poortmans (33’01”) uit Duffel was de sterkste op de 10 kilometer. Hij was 19″ sneller dan Yorben Verboven die net als de vorige Natuurloop op de tweede plaats strandde. Eerste Lierenaar was Ulrich Adriaensen op een 19de plaats.

Joachim Poortmans
Joachim Poortmans

Kristel Van Maldeghem uit Zoersel finishte bij de vrouwen als eerste. Zij liep de 10 kilometer in 40’53”. Op 25″ van de winnares kwam Lien Peeters uit Bree als tweede dame over de streep.

5 kilometer

De kortste afstand werd bij de heren gedomineerd door Lucas Van Deynze uit Mol. Hij deed 17’22” over 5 kilometer. Hij had een voorsprong van 26″ op David Van den Dries. Dirk Leman mocht zich de beste Lierenaar noemen.

Lucas Van Deynze
Lucas Van Deynze

De winnares bij de vrouwen kwam uit het Nederlandse Zwolle. Lieve Tollet bleef met 19’48” onder de grens van de¬†20 minuten. Margot Moerman uit Lier werd knap tweede in 21’17”.

Lieve Tollet
Lieve Tollet

Ontdek hier alle uitslagen of bezoek onze Facebookpagina voor de fotoreeks.