Sportatelier
Afstandslopen

Natuurloop begint 2018 met 870 joggers

Start 10 kilometer

LIER – De eerste Natuurloop van het jaar, de derde van het winterseizoen, lokte maar liefst 870 joggers naar de atletiekpiste van het ‘Netestadion’ voor de halve marathon, de 5 en 10 kilometer van AC Lyra.

FILIP SPOELDERS

Op de halve marathon stond er geen maat op Lierenaar Kristof Nackaerts. Hij liep de afstand in 1u10’02”. Eind februari wil Kristof dan ook schitteren tijdens de marathon van Sevilla. Tijdens de Natuurloop was hij 4’35” sneller dan Tom Voet uit Westerlo die op de tweede plaats eindigde. Het podium werd vervolledigd door Tony Goossens uit Lichtaart.

Eerste dame op de lange afstand was Evi Theeuws (1u33’09”). Zij zorgde er voor dat Lier ook in deze categorie op één finishte. Ze had een ruime voorsprong op de Turnhoutse Liesbeth Cambré en Sophie Roussel uit Kontich.

5 en 10 kilometer

Na 10 kilometer was het Chris Wouters (33’21”) uit Diest die mocht zegevieren. Hij was een halve minuut sneller dan Lierenaar Filip Van Den Broeck. Bart Raes uit De Klinge liep naar een derde plaats.

De Kastelse Jolien Boonen was de sterkste vrouw en eindigde in het algemene klassement trouwens op een mooie 21ste plaats na 37’24”. Kristel Van Maldeghem en Marlies Vermeeren stonden op plekjes twee en drie.

De kortste afstand (5 kilometer) was een kolfje naar de hand voor de lopers uit het geboortejaar 2001. Vince Van de Poel, Rik Malcorps (samen over de finish), Lars Droogmans en Tibo Vanbeke bekleedden de eerste vier plaatsen terwijl ze alle vier in 2001 werden geboren, een sterke lichting dus.

Bij de dames bezetten de zussen Olivia en Eloise Leloup uit Emblem de eerste twee plaatsen.

De volgende natuurloop gaat door op zaterdag 3 maart. Naast de 5 en 10 kilometer komt dan ook de 25 kilometer op het programma.

Aankomst 5 kilometer
Start 10 kilometer
Start 10 kilometer
Start halve marathon
Start halve marathon