Michael Somers maakt zich op voor EK

Atleet AC Lyra mikt op plaats in top 15

Michael Somers is klaar voor zondag. Foto: AC Lyra

LIER/LINT – Michael Somers (AC Lyra) staat zondag voor de tweede maal aan de start van het Europees kampioenschap veldlopen voor beloften. In het Slowaakse Samorin gaat hij op zoek naar een sterkte prestatie.

“Vorig jaar was ik blij dat ik erbij was. Ik werd toen 35ste maar nu wil ik toch meer. Ik voel dat ik de afgelopen maanden veel progressie heb gemaakt. Met mijn tweede plaats in de Cross Cup in Roeselare heb ik mezelf nog eens bijkomend verrast. Ik ga voor een goed opbouwende koers zodat ik halverwege kan aanvoelen of ik kan doorstoten naar de kop van de race. Een top 15 zal goed zijn, bij een topkoers kan ik misschien in de top 10 eindigen”, beoordeelt Michael uit Lint zijn kansen.

Winterpiek

De deelname aan het EK is alvast een hoogtepunt in de winter van Michael. “Het eerste deel van deze winter stond in het teken van dit EK voor beloften. Het parcours is geschikt voor mannen met kracht en ik denk dat ik mij daar zeker mag bij rekenen. Maar het niveau zal heel hoog zijn. Vorig jaar wonnen we met de Belgische ploeg trouwens zilver. Hopelijk kunnen in deze categorie opnieuw een sterke collectieve prestatie neerzetten. ItaliĆ« is erg sterk maar van de andere landen hoeven we geen schrik te hebben.”

Richting zomer

Na het EK van zondag denkt Michael stilaan richting de zomer. “Tijdens het tweede deel van de winter wil ik een basis leggen voor het zomerseizoen. Met het BK en een mooi klassement in de Cross Cup zijn er nog wel enkele uitdagingen maar ik ga geen risico’s nemen. Vanaf januari moet ik trouwens deelnemen bij de senioren. Dat wordt eveneens een nieuwe stap”, besluit Michael Somers.

Bij het begin van de lente trekt hij met de Vlaamse Atletiekliga en een aantal elite-atleten op hoogtestage naar Zuid-Afrika.