Michael Somers Liers sportfiguur van het jaar

Femke Verschoren en GUCO pakken ook hoofdprijs

Michael Somers, sportfiguur van het jaar (c) Sportatelier

LIER – Tijdens de ‘Nacht van de Sport’ heeft atleet Michael Somers (AC Lyra) zijn clubgenote Els Rens opgevolgd als Liers sportfiguur van het jaar. Ook Femke Verschoren (AC Lyra) en de miniemen 1 U16 van GUCO Lier wonnen één van de drie hoofdprijzen.

Uiteraard werden alle kampioenen van 2016 gehuldigd in CC De Mol. Zowel de provinciale, Vlaamse als nationale kampioenen werden op het podium geroepen om hun verdiende trofee af te halen.

De atleten uit Lier of die een link hebben met de Pallieterstad die aanwezig waren op de Olympische Spelen kregen eveneens de nodige aandacht.

Ploeg van het jaar

De hoofdprijzen op zo’n avond blijven natuurlijk de ploeg, de jongere en de sporter van het jaar. In de eerste categorie haalden de miniemen 1 U16 van GUCO Lier het van de dames U13 van Lierse SK en de damesploeg van PC Lier. De talenten van GUCO wonnen vorig seizoen alles wat er te winnen viel in de competitie en in de beker van het Vlaamse tot het nationale niveau.

Miniemen 1 U16 GUCO (c) Sportatelier

Jongere van het jaar

Jongere van het jaar werd atlete Femke Verschoren van AC Lyra. Zij schitterde zowel tijdens de winter- als de zomermaanden. In het veldlopen werd ze Vlaams kampioen en behaalde ze zilver op het Belgisch en provinciaal kampioenschap. Op de piste wist Femke brons te pakken op de 1.500 meter tijdens het BK en op het provinciaal kampioenschap was ze eveneens goed voor brons op de 800 meter. Sinds Femke in 2009 begon als benjamin verzamelde ze reeds 10 titels en 25 podia op kampioenschappen.

Femke Verschoren is de beste jongere (c) Sportatelier

Sportfiguur

De hoofdprijs was voor Michael Somers, eveneens van AC Lyra. Ook hij stond er het hele jaar door in het veld en op de piste. Met de nationale ploeg liep hij naar zilver op het EK veldlopen voor beloften in Italië. Op de atletiekpiste zette Michael heel scherpe tijden neer op de ‘Nacht van de Atletiek’ in Heusden-Zolder met een 13’59″47 op de 5.000 meter en een 8’06″30 op de 3.000 meter tijdens de Flanders Cup in Huizingen. Hiermee tekende hij voor de achtste Europese prestatie. De atleet kijkt nu uit naar het EK voor beloften in Polen deze zomer.

Michael Somers, sportfiguur van het jaar (c) Sportatelier

De Sportpersprijs ging tot slot naar Florent Govaerts, voorzitter van de Koninklijke Judo Club Lier.

Ontdek meer foto’s op ons Facebookpagina.

De pers loofde ‘Flor’ voor zijn sportieve carrière (c) Sportatelier