Sportatelier
Sportatelier

“Met positieve ingesteldheid grenzen verlegd”

Marieke Vervoort in 2016 bij AC Lyra | Foto’s: Sportatelier

LIER/DIEST – Het overlijden van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort (40) weekt veel reacties los. Met haar inzet en positivisme wist ze bijna iedereen te bekoren. Dit is zeker ook het geval bij AC Lyra, de Lierse atletiekclub waarbij ze was aangesloten.

Sportatelier was erbij toen Marieke in oktober 2016 op de atletiekpiste van AC Lyra werd gehuldigd voor haar gouden medaille op de 100 meter en zilveren medaille op de 200 meter tijdens de Paralympische Spelen van Londen 2012 én voor haar bronzen medaille op de Spelen van Rio in 2016. Een massa volk stond haar op te wachten om haar te feliciteren. Ze was toen al enkele jaren aangesloten bij de club. “Toen ze in 2011 voor het eerst kennismaakte met onze club tijdens onze ‘Metalyralympics’ had ze onmiddellijk haar hart verloren aan onze vereniging”, laat AC Lyra weten.

Records en titels

Met de steun van AC Lyra, maar vooral door haar eigen wilskracht, verzamelde ze in nationale, Europese en wereldrecords, in Olympische goud en wereldtitels. In 2012 en 2015 werd ze verkozen tot ‘Paralympiër van het jaar’.

Positieve ingesteldheid

Marieke Vervoort zal voor altijd in de herinnering van AC Lyra blijven. “Marieke blijft in onze herinnering als iemand die met haar positieve ingesteldheid grenzen kon verleggen en onder het motto ‘Yes you can’ vele sporters motiveerde om haar voorbeeld te volgen. We wensen de familie en talloze vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode”, deelt de club nog mee.