“Met jeugd en positief gevoel naar eindronde”

Lyra begint aan nieuwe campagne in provinciale

De kern van Lyra TSV 2016-2017
De kern van Lyra TSV 2016-2017

LIER/BERLAAR – Het was afgelopen weekend niet meteen de gedroomde start voor Lyra TSV in eerste provinciale. Toch wil de club, in combinatie met zijn jeugdwerking, zo snel mogelijk terug naar het nationale niveau promoveren.

Lyra kende vorig seizoen een mislukte campagne in vierde nationale. Een degradatie naar provinciale was het gevolg maar de club wil vooral vooruit kijken. “Veel Lyra-jeugdspelers hebben door de situatie extra kansen gekregen en gegrepen. Op die manier voldoet Lyra aan zijn doelstelling om dé voorbeeldclub te zijn inzake jeugddoorstroming. Het is ook meteen een periode waaruit de club kan leren”, klinkt het bij het Lyra-bestuur.

Zeven spelers in de kern komen uit de jeugd van rood en wit. Daarnaast hebben de 11 aangetrokken spelers een gemiddelde leeftijd van net geen 23 jaar, wat voor een jonge spelerskern zorgt.

Eindronde

De sportieve doelstelling voor de technische staf en de spelers is duidelijk. “We hebben gezonde sportieve ambities om de provinciale eindronde te halen en die spelen om te winnen. Dit moet gebeuren door een sterke groep te vormen, aanvallend en dominant voetbal te spelen en tot slot door een positief Lyra-gevoel te brengen bij de spelers en supporters.

De kern van Lyra TSV:

Blijvers: Elio Balbi, Cédric Obbers, Sam Van den Brande, Kenzo Kenes, Jonas Verbert, Jurgen Raeymaeckers, Jordy Kreydt, Jarno Cremers, Tim Verberck en Mats Sterkens.

Nieuwkomers: Vinnie Frans, Nathaniel Baelus, Renzo Flebus, Jago Verheyen, Mathias Nijs, Tom Cappan, Gaëtan Lambreghts, Cedrid Van de Weerd, Ali Tahirovic, Djuric Ascencion, Jorn Van Deuren. 

Technische staf

Ook de trainersstaf werd vernieuwd met Tom Schipper als nieuwe T1. Pascal Verheyen, Rudi Verberck en Eddy Claes blijven op post al hulptrainers of T2. Met Kurt Ory, die de staf vervolledigd, komt er ook een echte Lyra-man erbij.

Jeugd

Ondertussen blijft Lyra sterk inzetten op zijn jeugdwerking. Zo steeg het aantal jeugdploegen van 11 naar 20 teams. Dankzij het 3-sterrenlabel Footpass van de KBVB, dat Lyra mocht ontvangen, zijn deze ploegen tot en met 2018 verzekerd van interprovinciaal voetbal.

De officiële website van K. Lyra TSV.