Sportatelier
Atletiek Piste Sportatelier

Meisjes cadetten en scholieren AC Lyra beste van Vlaanderen

De Vlaamse kampioenen van AC Lyra | Foto: AC Lyra

LIER – De meisjes cadetten en scholieren van AC Lyra hebben voor een echte stunt gezorgd. Voor eigen publiek knokten ze zich naar de titel van beste meisjesteam van Vlaanderen.

Vorig seizoen dwongen ze de promotie af van tweede naar eerste Landelijke. In deze categorie zijn ze de eerste Vlaamse ploeg die van een promotie recht naar winst in eerste Landelijke gaan. Op de piste van het Netestadion namen de meisjes van bij de eerste hordenwedstrijden de koppositie in. Deze gaven ze niet meer weg waardoor ze wonnen voor Herentals en KAA Gent.

Achtste plaats voor jongens

De jongens cadetten en scholieren van AC Lyra moesten aan de slag in Sint-Niklaas. Ook zij traden aan in eerste Landelijke. Met hun prestaties legden ze beslag op de achtste plaats waarmee ze zonder problemen in de hoogste afdeling blijven.

Gemengde formule

Vanaf volgend jaar verandert het opzet van de clubcompetitie. Dan zullen de meisjes en jongens samen de strijd moeten aangaan. Door de eerste plaats van de meisjes en de achtste van de jongens is AC Lyra verzekerd om met zijn gemengd team in 2020 in de hoogste afdeling aan te treden.

Meer nieuws van AC Lyra en AC Lierse

AC Lyra en AC Lierse veroveren 46 medailles op PK

De cadetten en scholieren van AC Lyra | Foto: AC Lyra