Meerkampen zijn populair bij de jeugd (foto’s)

Lola De Rijck houdt PK in Lier

Lola De Rijck sprong een persoonlijk hoogterecord

LIER – Of het door de sterke prestaties van Nafi Thiam komt, is niet zeker maar het provinciaal kampioenschap meerkamp voor jeugd bracht zo’n 350 atleten naar het Netestadion van Lier. De organiserende club AC Lyra en zijn vrijwilligers zorgden er voor dat alles goed verliep.

Het was de eerste maal dat er zich zoveel jonge atleten aandienden voor een PK meerkamp. De atleten van AC Lyra wisten drie medailles thuis te houden. De strafste prestatie kwam van minieme Lola De Rijck. Zij verzamelde 2.691 punten tijdens de vijfkamp en werd provinciaal kampioene. Ze won het hoogspringen met 1m53 en het verspringen met 4m39, twee persoonlijke records.

Brons

In dezelfde categorie werd clubgenote Emme Druyts derde. Met 2.431 punten en vier persoonlijke records mocht ze brons in ontvangst nemen. De derde medaille voor Lyra, eveneens brons, was voor miniem Siemen Wuyts. Hij pakte 3.118 punten dankzij drie persoonlijke records.

De atleten van AC Lyra berzorgden de organiserende club daarnaast nog eens drie top 10 plaatsen. AC Lierse was goed voor twee top 10 noteringen dankzij Quinten Corbiau bij de jongens benjamins en Astrid Van Breedam bij de pupillen meisjes.