Lyra TSV krijgt oud stamnummer terug

Gouden Schoen voor Balbi

LIER/BERLAAR – K Lyra TSV voetbalt opnieuw onder het stamnummer 52. Dit is het originele stamnummer dat de club kreeg van de Belgische voetbalbond bij de oprichting in 1909. Lyra deelde daarnaast nog enkele prijzen uit onder zijn spelers en leden.

Het was bondsvoorzitter François De Keersmaecker zelf die de oorkonde kwam afleveren. Tot afgelopen seizoen speelde Lyra TSV onder stamnummer 7776. Dit was het nummer dat werd gegeven nadat het nieuwe Lyra zich afscheurde van Lierse SK na de eerdere fusie in 1972. Volgens Lyra is het de eerste maal dat een club zijn (schuldenvrij) stamnummer terugkrijgt dankzij de sterke en aantoonbare link tussen de huidige club en het oude stamnummer. Met deze wijziging behoort Lyra weer bij de dertig oudste nog bestaande voetbalclubs van het land. De vereniging dankt voornamelijk hoofdsponsor Hugo Mariën (Fietsen L’Avenir-Gazelle) voor zijn inspanningen om dit mogelijk te maken.

Bondsvoorzitter De Keersmaecker reikt de oorkonde uit aan erevoorzitter Sam Wyckmans, voorzitter Yves de Vil en Hugo Mariën. Op de volgende foto ook met mevrouw De Keersmaeker en mevrouw Mariën.

Gouden Schoenen

Tijdens dit plechtige moment zette Lyra TSV ook enkele van zijn spelers en leden in de bloemen. Elio Balbi mocht uit handen van Eric Van Meir en François De Keersmaecker de Gouden Schoen 2016-2017 van de club in ontvangst nemen als beste speler. Yassir El Mokadem werd uitgeroepen tot beste jongere.

De eerste ‘livetime achievement award’ ging naar de 90-jarige Marcel Coene. Hij zetelt sinds decennia in het bestuur van Lyra TSV. Tot slot werden ook de eerste nieuwkomers, waaronder Tristan Dermaut, voor volgend seizoen voorgesteld. Het bestuur zette meteen zijn ambities in de verf en wil beter doen dan afgelopen seizoen om snel aan te sluiten bij het nationale voetbal.

De Gouden Schoen voor Balbi
Een belofte om naar uit te kijken: Yassir El Mokadem
Livetime Achievement Award voor Marcel Coene