Lyra- en Lierse-atleten juichen op internationale cross

Michael Somers
Michael Somers (foto: AC Lyra)

DUFFEL/LIER – De 64ste internationale veldloop van Duffel AC kreeg een stevig Liers randje dankzij de overwinningen van Michael Somers (AC Lyra), Axel en Jens Min (AC Lierse). Daarnaast verzamelden de atleten van de Lierse clubs nog zes podiumplaatsen.

De eerste sterke prestaties van de veldloop werden eigenlijk al door de G-atleten neergezet. Bij de heren (880 meter) liep Jens Verret naar de tweede plaats. Zijn broer Joni liep eveneens heel knap. Als junior werd hij derde.

Heren

De strijd bij de benjamins (880 meter) werd gewonnen door Jens Min van AC Lierse. Hij finishte zes seconden sneller dan zijn dichtste belager, Jappe De Ridder (Duffel AC).

De pupillen kregen een afstand van 1.140 meter voorgeschoteld. In deze leeftijdscategorie behaalde Mats Vervoort (AC Lyra) een mooie tweede plaats. Bij de tweedejaars pupillen was AC Lierse aan het feest dankzij Sterre Dieltjens die ook op het tweede schavotje van het podium mocht plaatsnemen.

Eerstejaars miniem Axel Min (AC Lierse) won na een spannende strijd zijn wedstrijd over 1.900 meter. Het hele podium strandde binnen de drie seconden maar Axel toonde dat hij de snelste sprint in huis had.

Op de korte cross voor de heren deed Michael Somers van AC Lyra opnieuw van zich spreken. Hij won de wedstrijd en deed meteen veel vertrouwen op richting de Europese selectiecross in Roeselare. Met Lindert Lemouche op een vierde plaats was deze reeks een dubbel succes voor AC Lyra.

Dames

Geen overwinningen bij de dames maar wel enkele straffe podiumplaatsen. Yali Henderickx (AC Lyra) liep bij de tweedejaars miniemen naar een tweede plaats op een paar seconden van de winnares. Els Rens (AC Lyra), tot slot, kwam als derde over de streep in een sterk bezette cross bij de dames. Zij moest enkel Renée Eykens en Kim Geypen laten voorgaan.