Loopfeest in en rond Lier

AC Lyra organiseert 3de marathon

Alle wedstrijden vertrekken op de Grote Markt

LIER – AC Lyra bestaat 70 jaar en dat wordt met veel bravoure gevierd. Zondag 26 maart organiseert het zijn Marathon van Lier en nog enkele andere wedstrijden. “Het wordt een loopfeest voor iedereen”, vertelt secretaris Gery Follens.

Met de Grote Markt als startplaats, atletiekpiste ‘Netestadion’ als aankomst en daartussen de centrumstraten en de dijken langs de Nete en Netekanaal krijgen de deelnemers zondag een afwisselend parcours voorgeschoteld. “We mogen zeker spreken over een mooie omloop met ook een aantal Lierse monumenten langs het parcours. Ons loopevenement is eveneens een manier om Lier op de kaart te zetten”, geeft Gery aan.

Naast de marathon worden ook de aflossingsmarathon, de 10 mijl, de 5 kilometer, de kidsrun en de bedrijvencup gelopen. “Dat wil zeggen dat er voor iedereen wel een afstand is. Alle liefhebbers krijgen de mogelijkheid om mee te doen.”

De Marathon van Lier heeft ondertussen zijn naam gemaakt in de wereld van het afstandslopen. “Dat komt ook door de organisatie van de ‘Natuurlopen’. De mensen weten dat we een kwalitatieve organisatie kunnen aanbieden en dat gaat rond. Daarnaast hebben we met Els Rens een Olympische atlete aan de start staan”, besluit Gery Follens.

De verschillende wedstrijden:

  • marathon, start om 10 uur
  • aflossingsmarathon en bedrijvencup, start om 10.30 uur
  • kidsrun, start om 14 uur
  • 10 mijl, start om 14.15 uur
  • 5 kilometer, start om 14.30 uur

Voor inschrijven en alle praktische informatie kan je nalezen op Marathon van Lier.