Sportatelier
Piste

Lierse atleten presteren sterk op Flanders Cup

De Flanders Cup met Jan De Kinder (l) en Simon Verherstraeten | Foto: AC Lyra

LIER – Voor de eerste organisatie van de Flanders Cup mocht AC Lyra verschillende nationale en internationale toppers verwelkomen op de piste van het Netestadion. Bij dit hoge niveau presteerden de atleten van AC Lyra en AC Lierse erg sterk.

Sprintster Elise Mehuys (AC Lyra) won in 24″18 de internationale finale van de 200 meter. Op de 100 meter moest ze na 11″91 enkel een Zuid-Afrikaanse laten voor gaan.

Bij de heren sprintte clubgenoot Simon Verherstraeten naar de eerste plaats op de 100 meter. Ondanks de lichte tegenwind deed hij dit in een seizoensbeste tijd van 10″79. Jan De Kinder, eveneens van AC Lyra, werd derde. Deze won op zijn beurt de 200 meter in 22″29.

Ook de 400 meter was een succes voor de Lierse clubs. Lyriaan Lissa Verhaegen dook onder de minuut. Haar 59″89 was meteen goed voor de derde plaats. AC Lierse pakte bij de mannen de tweede plaats op deze afstand dankzij de 51″61 van Robbert Heylen.

Op de 5 000 meter scoorde AC Lyra een dubbel. Nicolai Sake verpulverde zijn persoonlijk record en won in 14’20″26. Ondertussen liep Kristof Nackaerts naar de tweede plaats.

De 110 meter horde met Senne Segers (AC Lyra) en de 400 meter horde met Lotte Stuer (AC Lyra) en Jonas Verreth (AC Lierse) zorgden eveneens voor Lierse podiumplaatsen.

Kampnummers

Niet alleen de loopnummers liggen de atleten uit Lier. Ook in de kampnummers hebben ze hun voet naast de top gezet. Jitse Steenmans (AC Lyra) sprong met 5m55 naar de tweede plaats in het verspringen. Clubgenoot Mathias Broothaerts liet zien waarom hij favoriet was bij de mannen in deze discipline. Hij won met een sprong van 7m28. Voor AC Lierse pakte Maarten Heylen de derde plaats met 6m40.

Tot slot sneuvelden er nog verschillende persoonlijke record en seizoensbeste tijden.