Sportatelier
Sportatelier

Leren over sport op Game Changer Sport Conference

Kenny Thompson en Jan Bertels in het Sportcentrum van Nijlen | (c) Sportatelier

NIJLEN – Voormalig profvoetballer Kenny Thompson en personal trainer Jan Bertels organiseren op zaterdag 16 juni het eerste Game Changer Sport Conference in Nijlen. Ze willen coaches, sporters en sportliefhebbers in contact brengen met gastsprekers die ervaring hebben met het werken in de sport.

FILIP SPOELDERS

Alle onderdelen van de sport komen aan bod tijdens deze conferentie. Voedingsdeskundigen, kinesisten, ervaren sporters, sportpsychologen, allemaal zakken ze af naar het Sportcentrum van Nijlen en de sporthal van Lenig en Vlug om hun ervaringen met de bezoekers te delen.

Voor iedere sportliefhebbers

Eén van de initiatiefnemers is ex-voetballer Kenny Thompson. Hij speelde 220 wedstrijden in eerste nationale. Ondertussen begeleidt hij met zijn zaak Kenny PFT kinderen en volwassenen met individuele voetbaltrainingen.

“De gasten zullen een ruim aanbod aan thema’s ontdekken tijdens onze sportconferentie. Voeding voor, tijdens en na het sporten, tips over inspanningsfysiologie, de combinatie van ondernemen en sport of sporters die komen praten uit eigen ervaringen, het werd allemaal opgenomen in het programma”, geeft hij aan.

Trainingsschema’s

Personal trainer en Regent en Master in de Lichamelijke Opvoeding, Jan Bertels, komt door zijn beroep veel in contact met sport. “Ik bezocht al eens dergelijke evenementen in Amsterdam en Gent. Maar in onze regio bestaat zo’n sportconferentie nog niet. Ook onze gastsprekers waren meteen erg enthousiast om de bezoekers toe te spreken. Onder andere coaches en trainers zullen veel kunnen opsteken. Bepaalde coaches, die al 10 jaar training geven, gebruiken nog altijd dezelfde trainingsmethodiek van bij hun debuut. Maar jaarlijks evolueren, kan zeker geen kwaad. Die mogelijkheid bieden wij nu eenvoudig aan tijdens onze Game Changer Sport Conference.”

Game Changer Sport Conference
Op zaterdag 16 juni vanaf 9.15 uur in de gemeentelijke sporthal van Nijlen en in de sporthal van Lenig en Vlug Nijlen. Deelnameprijs: 50 euro voor de hele dag, 30 euro voor een halve.
Leden van Nijlense sportclubs, krijgen hun inschrijvingsgeld terugbetaald.

Inschrijven en het programma consulteren kan via www.gamechangersportconference.com.

Gastsprekers

Jasper De Coninck: zelfstandig kinesist en krachttrainer bij KSK Heist
Dirk Aerenhouts: gastprofessor in sportvoeding
Inez Swinnen: sportpsychologe bij de Vlaamse Triatlon en Duatlon Federatie
Dirk Gyselinckx: technisch coördinator bij RSC Anderlecht
Toon Hens: sportkinesitherapeut bij onder andere Spirit Antwerp en KBWB
Ruben Neyens: Head of Physical Development Tennis Vlaanderen
Kris De Backer: trainer KFC Nijlen
Rudi Frankinouille: sportfysioloog UZA
Nick Snijkers: personal trainer
Johan De Coninck: oprichter en eigenaar Antwerp Rehab & Training
Jon Strubbe: sportpsycholoog
Elfje Willemsen: Belgian Bullet, Olympiër