KTT ontvangt 999 triatleten

Tom Suetens bestempeld als favoriet

Triatlon van Viersel (c) KTT

VIERSEL – Met zijn 18de editie is de Triatlon van Viersel een vaste waarde geworden in de sportwereld. Zwemmen in het Netekanaal, fietsen langs de Kleine Nete en Netekanaal en lopen langs het Albertkanaal, zeker bij winderig weer kan het voor een stevige wedstrijd zorgen. Volgens de organiserende club, Kempisch Triatlon Team (KTT), is de topfavoriet in eigen rangen te zoeken.

FILIP SPOELDERS

De Triatlon van Viersel gaat door op zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017. KTT-voorzitter Rudy Meuris is al voor het eerste startschot een tevreden man. “Ik heb net bij het afsluiten van de inschrijvingen het totaal opgemaakt en we zitten aan 999 deelnemers. Spijtig dat het niet eentje meer is maar dit is zeker een mooi aantal.”

Vorig jaar lag het aantal deelnemende triatleten een beetje hoger maar toen was het BK jeugd nog aan het evenement gekoppeld. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan onze triatlon. Jeugd, recreanten tot de echte toppers iedereen is welkom. En wie geen volledige wedstrijd wil doen, kan deelnemen in teamverband. Er komen trouwen 50 ploegen.”

Topfavoriet

Om de wedstrijd zwaarder te maken, zal er wind nodig zijn langs de waterlopen. Hoe dan ook wordt er voor de winst bij de heren seniors uitgekeken naar een atleet uit eigen club. “Onze Tom Suetens was onlangs 3de op het BK. Als hij in goede doen is, zal er weinig aan te doen zijn om hem van winst te houden. Maar de wedstrijd moet uiteraard eerst nog gestreden worden. Het is meerdere malen voorgevallen in het verleden dat onze eigen favorieten niet konden winnen. Misschien is het de stress om voor eigen publiek te presteren”, meent Rudy.

Jeugd

Naast de heren en dames blijft KTT sterk inzetten op de jeugdwerking. “Daarom ben ik blij dat er dit weekend per jeugdcategorie gemiddeld 70 deelnemers zijn. Zelf hebben wij de afgelopen jaren gemiddeld 80 jeugdleden waar wij heel tevreden over zijn.”

Supporters

Wie de intensiteit van een triatlon van dichtbij wil zien, moet dit weekend zeker eens naar de wedstrijden komen. “Het beste plekje wordt het Sas van Viersel. Daar zien de supporters de deelnemers zowel zwemmen, fietsen als lopen”, besluit de voorzitter.

De wedstrijden beginnen zaterdag om 11 uur met de Kids 1. Daarna volgen nog 6 reeksen met om 16.35 uur de wedstrijd voor teams. Op zondag starten de dames om 11.30 uur voor hun kwarttriatlon. De veteranen volgen om 11.35 uur en de heren seniors om 15.15 uur.