Sportatelier
Wegwielrennen

Koninklijke Edegem Bicycle Club fris aan de startlijn

EDEGEM – De Koninklijke Edegem Bicycle Club (KEBC) is klaar voor het nieuwe seizoen. De renners kregen hun nieuwe uitrusting en ploegleider Denis Luckermans kijkt uit naar de prestaties van zijn groep.

FILIP SPOELDERS

KEBC bestaat ondertussen sinds 1958. Vanaf 1965 zette het ook in op jeugd. “In onze beste jaren hadden wij tot 120 renners. Nu hebben wij er 50. Dit komt omdat talenten soms snel worden weggehaald. Als ze de kans krijgen om prof te worden, moedigen wij dit natuurlijk aan. Maar als jonge renners, zoals aspiranten of nieuwelingen, worden weggelokt met valse beloften dan is dit uiteraard geen goede zaak”, meent Denis. Een opleidingsvergoeding voor kleine clubs zou bijdragen tot een oplossing, geeft de ploegleider aan.

Familieclub

KEBC biedt zijn renners alvast een mooi programma aan. “Wij leggen de focus op een goede begeleiding, training en veel deelnames aan regiokoersen. Wij beschikken over renners vanaf miniemen tot elites zonder contract. Wij gaan ook nooit nergens renners wegkopen. Het is vooral de mond-aan-mond-reclame die het voor ons doet en hard werken. Zo zien de mensen ook dat we een familiale club zijn.”

Dernykoers

De Edegemse wielerclub staat bekend om de organisatie van zijn dernykoers. “Dit jaar zal deze opnieuw naar de avond voor jaarmarkt in september verhuizen. We werken trouwens nauw samen met onze buren van Steeds Vooraan Kontich. We organiseren gezamenlijke trainingen en ik zit mee in de organisatie van de dernykoers van Kontich. Beide dernywedstrijden zijn zeer succesvol. Het is nu nog niet aan de orde, maar ooit droom ik er van dat we één grote wielerclub kunnen vormen”, besluit Denis Luckermans, die zelf 35 jaar wielrenner was.

De club huldigde Eddy Verhelst als ‘KEBC’er van het jaar’. Hij is lid sinds 1983 en staat altijd klaar voor de vereniging.

LEES MEER:

De ploegvoorstelling van Steeds Vooraan Kontich 2018.

Beluister de interviews met respectievelijk ploegleider Denis Luckermans en trouw lid Eddy Verhelst: