Kano – Zevenjarig talent roeit bijna een marathon bij elkaar

clip_image002_81-largeLIER – De recente Pallietertochten van de Kano Club Lier waren goed voor vele roeikilometers door verschillende straffe deelnemers. Maar dit keer ging er toch extra aandacht naar de prestaties van het 7-jarig Liers talentje Gijs Van Tendeloo. Hij roeide namelijk 40 kilometer bij elkaar. “Dat gebeurt zeker niet veel” weet papa Jan.

Gijs blikt graag terug op zijn prestatie. “Die 40 kilometer waren wel verdeeld over twee dagen. Zaterdags roeide ik van Booischot naar Lier en op zondag was het de tocht Lier – Duffel – Lier. Onderweg kreeg ik zeker steun en begeleiding maar ik voer ook geregeld alleen.”

Het was zeker geen simpele opgave. “Ik begon er aan zonder het doel dit te doen. Ik zou wel zien waar moest stoppen. Maar ik deed dus alles mee. Natuurlijk was ik moe aan het einde van de tochten maar het was heel plezant.”

Naast roeien is Gijs nog actief bij basketbalclub Guco. Voorlopig wil hij zich op beide sporten concentreren. “Ik weet niet in welke sport ik later wil doorgroeien. Ik roei sinds twee jaar bij Kano Club Lier. Ik ben er mee begonnen omdat mijn papa er vaart. Maar ik zou met de tijd zeker meer wedstrijden willen roeien. Ik heb er reeds twee gedaan, één in Geel en één in Neerpelt, en dat wil ik nog wel eens meemaken”, besluit Gijs, die één van de jongste leden bij de club is.

Tijdens de 46ste Pallietertochten in 2016 kan Gijs zijn prestatie zeker nog eens herhalen.

Op de foto: Gijs bij zijn eigen kayak