Kano Club verwacht meer dan 100 vaarders

Pallietertochten toe aan 47ste editie

Op pad tijdens de Pallietertochten (c) Sportatelier

LIER – Wie zaterdag of zondag langs het Netekanaal, de Kleine of Grote Nete passeert, kan wel eens een grote bende kanovaarders aan het werk zien. Dit is het sein dat de 47ste editie van de Pallietertochten zijn aangebroken. “Je mag zeker spreken van Pallieterfeesten want iedereen is welkom op onze club dit weekend, ook niet-vaarders”, vertelt Norbert Chovau, voorzitter van de organiserende Koninklijke Kano Club Lier.

Het clublokaal van de Kano Club aan de stadsvesten, net voorbij ’t Spui, vormt het centrum van het roei-evenement. “We verwachten in de lijn van vorige edities rond de 120 kanovaarders. De deelnemers komen uit Vlaanderen maar ook uit Duitsland en Nederland”, licht Norbert toe.

Parcours

De roeiers krijgen opnieuw een uitdagend maar mooi parcours voorgeschoteld. “Op zaterdag 12 augustus rijden we naar Booischot en komen we via de Grote Nete terug naar Lier. Dit betekent dat er een afstand van 26 kilometer op de vaarders ligt te wachten. Zondag is de tocht 15 kilometer lang. Vanaf ons lokaal gaat het onder andere naar het sas van Duffel waar de deelnemers eenmalig kunnen worden versast aan de sluizen. Ook komen we langs onze vrienden van de Lierse Kayakclub. Deze tocht gaat over het Netekanaal en de Kleine Nete.”

Pallieterfeesten

Volgens Norbert mag er al meer gesproken worden over Pallieterfeesten. “Dit komt omdat ook mensen die niet varen het hele weekend bij ons welkom zijn voor het eetfestijn met mosselen, spaghetti, koude schotels en hotdogs. Op zaterdagavond organiseert onze jeugdwerkgroep een steekspel voor de plas aan ons lokaal waar iedereen kan aan deelnemen”, besluit de voorzitter.

Met zijn 220 leden is de Kano Club Lier en van de grootste kanoverenigingen van Belgiƫ. Het oudste lid is zelfs 89 jaar.