Sportatelier
Jeugdvoetbal Voetbal

K. Lyra-Lierse staat voor historisch paastornooi

Foto: Phillip Kofler

LIER/VREMDE – K. Lyra-Lierse organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 april voor het eerst het Internationale Paastornooi voor U12 en U13 onder zijn nieuwe clubnaam. De wedstrijden gaan door op het jeugdcomplex in Vremde.

Het Paastornooi heeft reeds een geschiedenis van 46 jaar. Maar met de nieuwe clubnaam wordt het zeker weer iets speciaal. Voor de 47ste maal komen er ploegen uit België en Nederland strijden voor de overwinning.

Topclubs aanwezig

Het jeugdteam van vrijwilligers er opnieuw in geslaagd om een zeer mooie lijst van gereputeerde professionele (jeugd)topclubs te strikken. De Belgische eliteclubs als KAS Eupen, Sint-Truiden VV, Exc. Moeskroen en KV Mechelen nemen het op tegen Nederlandse voetbalinstituten als ADO Den Haag, Roda JC en De Graafschap. 
Het tornooi bestaat ook deze jaargang weer uit een U12-tornooi en een U13-tornooi met in totaal 20 deelnemende teams, zodat er bijna 400 jeugdspelers zullen deelnemen.

Tornooiapp

Een innovatie op het tornooi is de ingebruikname van een nieuwe tornooi-app, die het voor alle aanwezigen mogelijk maakt om de tornooi-planning en de uitslagen live te kunnen volgen. U dient enkel de QR-code in het tornooiboekje, of op de affiches op de site, in te scannen via de QR-code-scanner.
De speelformule werd zo opgesteld dat alle spelers en supporters verzekerd zijn van voldoende wedstrijden, extra spankracht en extra speelplezier, én dat er 2 grote finales gespeeld zullen worden!

Op weg naar de finale

Zaterdagmorgen om 9 uur wordt het tornooi afgetrapt met de U12-wedstrijd tussen AS Eupen en Westerlo. In het verdere verloop van de eerste wedstrijddag zijn er nog topwedstrijden als Roda JC – Moeskroen, ADO Den Haag – STVV, De Graafschap – KV Mechelen. Uiteraard wordt er ook halsreikend uitgekeken naar de prestaties van de eigen Lyra-Lierse kampioenen.
Zondag vanaf 9.30 uur worden de plaatsingswedstrijden afgewerkt, waarbij de 2 grote finales van het tornooi zondag gespeeld worden om 13.50 uur voor de U12 en om 17.30 voor de U13. Daarna zijn de opvolgers Beerschot-Wilrijk (U12) en Standard Luik (U13) gekend.