Sportatelier
Regionaal voetbal

“K. Lyra-Lierse komt naar Lier”

LIER – Het stadsbestuur van Lier heeft in een intentieverklaring laten weten dat het de ontwikkeling van een jeugdcomplex op de Hoge Velden resoluut en zo snel mogelijk wil uitvoeren. Voetbalclub K. Lyra-Lierse reageert opgetogen op deze verklaring.

 

De verklaring werd uitgebracht naar aanleiding van het ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) Hoge Velden dat in een realisatiefase komt. Lyra-Lierse is een belangrijke partner in dit dossier. Op 11 maart zal het haar inhoudelijke en financiële plannen plannen voorleggen. De stad wil er zoals reeds lang aangegeven werk maken van een jeugdcomplex maar ook een oplossing voor het eerste elftal van Lyra-Lierse, gefinancierd door de club zelf, kan bij de ontwikkeling worden bekeken.
“Een stadion voor het eerste elftal mag geen probleem zijn. K. Lyra-Lierse heeft haar huiswerk de voorbije maanden gemaakt en kan de accommodatie voor het eerste elftal met eigen middelen financieren. De accommodatie voor het eerste elftal zal de jeugdwerking niet in de weg staan, maar er juist een verrijking voor zijn. Dit sluit ook meteen aan op de doorgedreven visie van Lyra-Lierse inzake jeugdwerking en structurele doorstroming van jeugdspelers naar de A-kern. Lyra-Lierse is klaar om te investeren en van de Hoge Velden een thuis te maken. Een thuis voor onze jeugd, ons eerste elftal, onze supporters en de Lyra-Lierse community. Kortom, terug naar onze Pallieterstad, daar waar K. Lyra-Lierse thuis hoort”, laat Lyra-Lierse weten.