Sportatelier
Veldlopen

“Ideale test richting Belgisch kampioenschap”

De Pallitercross aan het Fort van Kessel

LIER/KESSEL – Met de 47ste editie van de Pallietercross staat er op zondag 3 februari een klassieker op het programma voor de veldlopers. AC Lierse trekt voor zijn organisatie opnieuw naar het uitdagende parcours van het Fort van Kessel.

Filip Spoelders

De atletiekclub verwacht een 500-tal atleten aan de start van de verschillende reeksen. Lierenaar en AC Lierse-atleet Herman Vets wordt door zijn club tot podiumkandidaat bij de +50 gerekend.

“Ik moet toch even afwachten”, tempert Herman zijn ambities. “Ik ben een tijdje geblesseerd geweest maar heb wel een goede trainingsperiode achter de rug.”

De cross van zijn eigen club staat al jaren omcirkeld in zijn agenda. “Het hangt er ook van af wanneer de Pallietercross juist doorgaat. Nu zit er een maand tussen de veldloop in Kessel en het Belgisch kampioenschap in Tessenderlo. Het is dus de ideale test richting het BK in Tessenderlo. Maar ik kijk steeds uit naar de cross in Kessel. Het is een mooi parcours. Ik moet het van zwaardere omlopen hebben en de wind kan daar zeker voor zorgen. Vooral het deel langs het water moet je het tactisch aanpakken”, besluit Herman.

De Pallietercross wordt om 11.45 uur op gang geschoten met de Kangoeroes. De laatste reeks start om 15.30 uur met de masters en juniors mannen. Ontdek het volledige uurrooster van de veldloop.