Herentalse BBC mikt op top zes

Club heeft vertrouwen in nieuwkomers

HBBC wil beter doen dan vorig jaar

HERENTALS – In de showroom van sponsor Audi Hermans stelde de Herentalse Basketbalclub het eerste herenteam voor. Met een zorgvuldig versterkte kern mikken coach Jef De Belser en voorzitter Niel Hens met het team naar de top 6  in eerst provinciale.

BART LAMERS

“Vorig seizoen brachten onze transfers niet de verhoopte meerwaarde. Nu hebben we met Dieter Kenens wellicht wel de juiste man op de juiste plaats, die ons minder afhankelijk maakt van de spelverdeling van Tom Van Beeck. Die laatste is trouwens tot eind november out  met een kuitblessure. Met Kristof Gijbels hebben we een flexibele grote jongen, die ook snelheid heeft. Tom Van Regenmortel is iemand die mogelijkheden voor anderen creëert”, geven coach en voorzitter aan.

Beter spel

Met het versterkte team wil de club ook het spelniveau verhogen. “We moeten in staat zijn beter basket te laten zien dan vorig seizoen, toen het wat stroef ging. We hebben nu ook meer jongens die kunnen scoren. Het gevaar komt van meer kanten. We zijn er wel van bewust dat de reeks moeilijk is, met onder andere de sterke B-ploegen van derdeklassers.”

HBBC begint aan de competitie op zaterdag 2 september om 20.45 uur thuis tegen Wuustwezel.  De spelers trakteren de vele trouwe supporters op een gratis vat.