Sportatelier
Basket

Guco maakt zich op voor primeur

De seniors A van Guco | Foto: BC Guco Lier

LIER – De spelers, de technische staf, het bestuur en de supporters van BC Guco Lier staan voor een uitdagende primeur. Zaterdagavond, 7 september, treden de seniors A voor de eerste maal aan in de Top Division Men 1.

Hun plaats in de op één na hoogste competitie van België dwongen de spelers eind vorig seizoen al af door kampioen te spelen in de Top Division Men 2. Vanaf dit weekend volgt de beloning maar ook de uitdaging om het goed te doen in deze tweede klasse van het nationale basketbal.

Streekderby

Hoe beter deze boeiende competitie aanvatten dan het meteen te moeten opnemen tegen buur Oxaco BBC uit Boechout. De streekderby wordt zaterdag om 20.30 uur opgegooid in de sporthal van het Lierse Sint-Gummaruscollege. De supporters worden vanaf het eerste fluitsignaal opgeroepen om er een bruisende sfeer van te maken.

Nieuwe thuishaven

Voor Guco staat er trouwens nog iets nieuws te wachten dit seizoen. Vanaf de derde thuiswedstrijd spelen de seniors A hun wedstrijden in de nieuwe sporthal Stadspark aan de Leuvensevest.