Guco bereidt zich voor op nieuwe successen

U13-trio mocht al meteen juichen

LIER – In het basketbal zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen al stevig aan de gang. Ook de verschillende teams van Guco spelen ondertussen hun eerste vriendschappelijke ontmoetingen en bekerwedstrijden terwijl de eerste prijs al binnen is.

U13 winnen de 3x3 Masters (foto Guco)
U13 winnen de 3×3 Masters (foto Guco)

Bij de Lierse basketbalclub is het uitkijken naar het eerste hoogtepunt met de Startdag op zondag 21 augustus. In de sporthal van het Sint-Gummaruscollege spelen de premicroben tot de benjamins van 9 tot 12 uur 3on3-partijtjes.

Beker van Vlaanderen

Na de middag kan opnieuw een mooi hoofdstuk worden geschreven in de Beker van Vlaanderen, denk maar even terug aan het fantastische parcours van de miniemen vorig seizoen. In deze beker spelen de seniors 2 om 13 uur tegen Middelkerke, de pupillen 1 nemen het om 15 uur op tegen Gembo en de miniemen 1 beginnen om 17 uur tegen Zolder.

Het is het ideale moment om de club en zijn spirit te komen ontdekken.

Eerste succes

De eerste winst voor Guco is trouwens al binnen nog voor het echte seizoen echt van start is gegaan. De Guco-jongens Stéphan Umba, Kamba Bol en Max Vandriessche wonnen namelijk voor het tweede maal op rij de 3×3 masters U13. In de grote finale versloegen ze Big 3 met 13-4.

3x3Guco - kopie
U13 op de 3×3 masters (foto Guco)

LEES MEER:

Alle basketbalberichten over Guco op Sportatelier