Sportatelier
Veldlopen

Femke Verschoren kijkt uit naar BK veldlopen

Femke tijdens de cross in Hannuit.

LIER/ITEGEM – Met het Belgisch kampioenschap veldlopen zondag in Brussel nadert het winterseizoen van Femke Verschoren zijn hoogtepunt. De atlete van AC Lyra kende reeds een sterke winter maar ze wil graag afsluiten met een nieuwe topprestatie.

FILIP SPOELDERS

Met onder andere overwinningen in Mol, Roeselare, Wespelaar, Hannuit, het provinciaal kampioenschap en de CrossCup vulde de scholiere haar palmares heel vlot. “Er zitten inderdaad mooie overwinningen bij. Ik had me met mijn trainers goed voorbereid op het winterseizoen maar je moet toch altijd afwachten hoe het verloopt. Dat ik daarbij ook de CrossCup bij de scholieren won, is een mooi extraatje. Het was niet meteen een doel op zich maar als je een tijdje bovenaan het klassement staat, begint dat wel mee te spelen. Het is zeker een eer om dit te winnen”, vertelt Femke.

De Itegemse atlete aan de Topsportschool heeft voor dit seizoen nog één afspraak in het veld. “Het Belgisch kampioenschap zondag moet het hoogtepunt worden. Daar heb ik echt naartoe gewerkt. Uiteraard wil ik winnen maar dat mag geen doel op zich zijn. Mijn uiterste best doen en afwachten waar ik eindig, is het belangrijkste. Ik kijk er wel echt naar uit.”

Limieten

Na zondag wachten enkele weken van rust. “Nadien hoop ik mijn goed gevoel van de winter door te trekken naar het zomerseizoen. Ik wil zeker mijn limieten lopen op de 800 en 1.500 meter zodat ik verder aan de Topsportschool kan blijven. Verder staat het Belgisch kampioenschap op de piste zeker in mijn agenda”, blikt Femke vooruit. Ook tijdens het komende zomerseizoen blijft ze bij de scholieren lopen.

Om haar doelen te bereiken traint Femke zo goed als iedere dag. “Ik weet dat het moeilijk is in België om een professionele atlete te worden. Maar ik zal er alles aan doen om deze droom te laten uitkomen. Ook de combinatie van veldlopen en op de piste presteren, wil ik blijven volgen. Een goede winter is de beste voorbereiding op een geslaagde zomer”, besluit ze.

De uitslag van de CrossCup bij de scholieren.