FC Nijlen zoekt dames voor start eerste ploeg

Voetbalclub wil dameswerking uitbouwen

DamesvoetbalNIJLEN – KFC Nijlen wil volgend seizoen in competitie treden met een eerste elftal in het damesvoetbal. Hiervoor is de club op zoek naar vrouwen die het shirt van Nijlen willen verdedigen.

Volgens clubvoorzitter Walter Verstraeten is deze beslissing niet van gisteren. “Het vrouwenvoetbal wordt gestimuleerd vanuit de Belgische voetbalbond. De gedachten van een vrouwenteam sluimert daarbij al enkele jaren binnen onze club”, vertelt hij.

Eerste elftal

Dat het damesvoetbal in de lift zit ervaart Nijlen nu al. “De afgelopen twee tot drie jaar hebben zich verschillende meisjes bij ons aangesloten om te voetballen. Maar zij mogen slechts tot de U15 meespelen met de jongens. Daarna houdt het verhaal voor hen op bij FC Nijlen. Om ze toch de kans te geven om door te groeien bij ons, moeten we dus een eerste elftal voor dames oprichten.”

De voorbereidingen en gesprekken zijn aan de gang. Zo wordt er onder andere gesproken met dames van andere clubs. “Maar vrouwen die zich zelf komen aanbieden voor ons elftal zijn zeker nog welkom. Je hebt toch meteen een groep van zestien speelsters nodig. We willen onze dameswerking de volgende jaren trouwens verder uitbouwen in verschillende leeftijdscategorieën. We hebben hiervoor voldoende infrastructuur”, besluit de voorzitter.

Dames die bij KFC Nijlen willen spelen, kunnen de club contacteren via yannick.van.roie@telenet.be. Wie voor de eerste ploeg in aanmerking wil komen, moet minstens 16 jaar zijn.