FC Heikant legt voormalig Rode Duivel vast

Huysegems stopt zijn profloopbaan

Stein Huysegems
Stein Huysegems

BERLAAR – Stein Huysegems (33) zet een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer en gaat aan de slag bij eerste provincialer FC Berlaar-Heikant. Dat maakten de club via de website en Huysegems via Facebook bekend.

Belgiƫ, Nederland en Nieuw-Zeeland

Als jeugdproduct begon Stein Huysegems zijn loopbaan bij Lierse SK. Hij debuteerde er in het eerste elftal op 17-jarige leeftijd. In 2003 trok hij naar Nederland waar hij sterke periodes kende bij AZ, Feyenoord en FC Twente.

Begin 2009 keerde hij terug naar Belgiƫ en tekende Huysegems bij RC Genk. Daar werd hij ook even uitgeleend aan Roda JC om in 2011 weer thuis te komen bij Lierse SK.

Een jaar later koos hij voor een nieuw buitenlands avontuur door gedurende twee seizoenen bij Wellington Phoenix in Nieuw-Zeeland te spelen.

Gezin en werk

Afgelopen seizoen kwam Huysegems uit voor tweedeklasser Dessel Sport. Met de keuze voor FC Heikant wil de aanvaller ook meer tijd maken voor zijn gezin en werk.

Rode Duivel

Stein Huysegems kwam 14 maal uit voor de Rode Duivels tijdens 21 selecties. Hij won tweemaal de Belgische beker en evenveel de Belgische Supercup.