Ex-Rode Duivel keeperstrainer bij Proost Lier

Zaalvoetbalclub mikt volgend seizoen op top 6

De technische staf met Bart Schapmans, Stefan De Smet en Theo Custers
De technische staf met Bart Schapmans, Stefan De Smet en Theo Custers

LIER – Bij de voorstelling van zijn nieuwe technische staf kon het bestuur van ZVK Proost Lier met ronkende namen uitpakken. Met Bart Schapmans als T1, Stefan De Smet als T2 en Theo Custers als keeperstrainer zit er tonnen ervaring en passie op de Lierse bank.

De meest verrassende naam is misschien wel die van Theo Custers. De ex-Rode Duivel gaat zich komend seizoen om de doelmannen van Proost Lier bekommeren. “Het is mijn bedoeling om in Lier iets neer te zetten. Ik wil de doelman beter laten presteren maar ook iets bijbrengen aan de club, de technische staf en de supporters”, reageert Custers. Zelf speelde hij onder andere bij Antwerp FC, Espanyol en KV Mechelen en was hij er voor België bij op het EK ’80 en WK ’82.

Custers mag meteen aan de slag met een sterke doelman. Antoine Mageren komt namelijk over van landskampioen Halle-Gooik. Als doelman van de nationale ploeg werd hij de afgelopen twee seizoenen verkozen tot beste doelman van België.

Winnaarsmentaliteit

De nieuwe T1, Bart Schapmans, toonde bij zijn voorstelling meteen zijn passie voor de sport. “Ik zit ondertussen 8 jaar in het vak en ik ben hard gemotiveerd om aan het project te beginnen. Lierenaren zijn fiere mensen en samen met een winnaarsmentaliteit moeten we ze naar de zaal laten komen. We moeten de club profileren en ze laten vooruitgaan.” Schapmans werkte onder andere voor Leopoldsburg, Noorderwijk en Halle-Gooik.

Stefan De Smet, die 196 voor Lierse SK speelde, wordt T2. “Ik ga ook de beloften begeleiden om afgewerkte producten klaar te stomen voor de A-kern. Het is uiteraard de bedoeling om resultaten te boeken maar ik zie de toekomst van de club rooskleurig in.”

Top 6

Met deze technische staf gaan de verwachtingen bij het bestuur meteen de hoogte in. “We willen het de ploegen uit de top 4 zeker moeilijk maken. Met de passie die we uitstralen, moet een plaats in de top 6 zeker een must zijn”, geven manager Tim Van Keer en sportief directeur Ronny Keusters aan.

De technische staf met het bestuur van Proost Lier
De technische staf met het bestuur van Proost Lier

LEES MEER:

FC Heikant legt voormalig Rode Duivel vast