Sportatelier
Wegwielrennen

Einde verhaal voor de Pallieterderny

Iljo Keisse, de enige naam op het palmares van de Pallieterderny | Foto: Sportatelier

LIER – De Pallieterderny van 1 mei 2017 zal de eerste en meteen ook laatste editie van dit Lierse sportevenement zijn geweest. Het stadsbestuur zet de samenwerking met de externe organisator stop.

Twee jaar geleden won Iljo Keisse de eerste Pallieterderny met een parcours over de Grote Markt en het Zimmerplein. Het korte en spectaculaire parcours over kasseien zorgde voor veel toeschouwers. Toch was dit niet voldoende om een traditie op te bouwen.

Vorig jaar viel de dernywedstrijd weg omdat de externe organisator meer tijd nodig had om voor een kwaliteitsvol deelnemersveld te zorgen. De stad zette het licht wel op groen voor een tweejaarlijks evenement. Begin 2018 werd de beslissing genomen om op 1 mei 2019 een tweede editie te organiseren. Maar ook deze zal niet doorgaan.

Einde samenwerking

“De externe organisator liet echter zopas weten dat zij de derny van 1 mei wegens organisatorische redenen dient te annuleren. Naar aanleiding hiervan oordeelde het college om de samenwerking stop te zetten. Het stadsbestuur zal de vrijgekomen middelen investeren in bijkomende animatie voor de Lierenaars tijdens de zomerperiode”, laat het stadsbestuur weten.

Iljo Keisse blijft dus de enige naam op het palmares van de Pallieterderny.